Cambridgen nähtävyydet

Cambridge sijaitsee Itä-Englannissa Cam joen varrella ja se on tunnettu arvokkaasta yliopistostaan, vanhoista rakennuksistaan ja kulttuuristaan. Kaupunki houkuttelee vuosittain turisteja ympäri maailmaa, jotka haluavat tutustua Cambridgen upeisiin nähtävyyksiin.

Yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä on Cambridgen yliopisto, joka koostuu useista eri kampuksista, kuten Kings College, Queens College ja Trinity College. Yliopiston upeat rakennukset, kuten kappelit, kirjastot ja puistot, tarjoavat vierailijoille upean mahdollisuuden tutustua englantilaiseen yliopistokulttuuriin ja upeaan arkkitehtuuriin.

Cambridgessa voi myös nauttia rauhallisesta kävelystä kauniissa yliopistokaupungin maisemissa tai tehdä veneretken Cam joella, jonka varrella saa ihailla kaupungin upeita siltoja ja rakennuksia. Kaupungin keskustassa sijaitseva Market Square tarjoaa lisäksi monipuolisen valikoiman kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joissa voi viettää aikaa ja nauttia paikallisista herkuista.

Cambridgen nähtävyyksiin kuuluu myös upea Fitzwilliam Museum, joka on yksi Iso-Britannian tärkeimmistä taidemuseoista. Museossa voi tutustua laajaan kokoelmaan antiikin aarteita, maalauksia ja veistoksia.

Kaiken kaikkiaan Cambridge tarjoaa upean kohteen matkailijoille, jotka haluavat tutustua englantilaiseen historiaan, kulttuuriin ja kauniiseen maisemaan.

 • Cambridge University on yksi maailman johtavista yliopistoista, ja sen kampuksella voi ihailla upeita historiallisia rakennuksia ja oppilaiden vilisemistä ympäriinsä.
 • King’s College Chapel on upea goottilainen kappeli, joka on yksi Cambridgen tunnetuimmista maamerkeistä ja sisältää vaikuttavia lasimaalauksia ja veistoksia.
 • Fitzwilliam Museum on taidemuseo, joka esittelee laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja antiikkia eri aikakausilta ja kulttuureilta.
 • Cambridge Corn Exchange on monipuolinen tapahtumakeskus, jossa järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä ja muita viihdetapahtumia.
 • The Backs on kaunis puistoalue, joka sijaitsee Cambridgen yliopistojen ja Cam-joen välissä ja tarjoaa upeat näkymät historiallisiin rakennuksiin ja vehreään luontoon.
 • Round Church on keskiaikainen pyöreä kirkko, joka on yksi Cambridgen vanhimmista ja mielenkiintoisimmista rakennuksista.
 • University of Cambridge Botanic Garden on kaunis kasvitieteellinen puutarha, josta löytyy laaja valikoima eksoottisia kasveja ja värikästä kukkaloistoa.
 • Cambridge American Cemetery and Memorial on vaikuttava sotahautausmaa ja muistomerkki, joka kunnioittaa toisessa maailmansodassa menehtyneitä sotilaita.
 • Wren Library on upea kirjasto, joka sijaitsee Trinity Collegessa ja säilyttää arvokasta vanhaa kirjallisuutta ja käsikirjoituksia.
 • Anglesey Abbey on kaunis maalaistalo ja puutarha, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua historialliseen kartanoon ja nauttia vehreästä maisemasta.
 • Grantchester Village on viehättävä maalaiskylä, jossa voi nauttia perinteisestä englantilaisesta tunnelmasta ja ihailla idyllistä maalaisympäristöä.
 • Bridge of Sighs on kaunis silta, joka yhdistää kaksi osaa St John’s Collegesta ja tarjoaa upeat näkymät yliopiston historiallisiin rakennuksiin ja Cam-joelle.

Toivottavasti tämän artikkelin lukeminen on innostanut sinua tutustumaan Cambridgen upeisiin nähtävyyksiin. Kaupungissa riittää paljon nähtävää ja koettavaa niin historian, kulttuurin kuin arkkitehtuurinkin ystäville. Cambridgen yliopiston upeat kollegiot, Punting-retket Cam joella ja kauniit puistot tarjoavat unohtumattoman kokemuksen vierailijoille.

Jos olet jo käynyt Cambridgessa, kerro meille millaisia kokemuksia sinulla oli. Olisi mahtavaa kuulla myös vinkkejä ja suosituksia muilta matkailijoilta. Kommentoi tätä sivua tai mene alasivuille ja jaa matkakokemuksiasi. Voit myös jakaa artikkelia sosiaalisessa mediassa ja kutsua ystäviäsi mukaan seuraavalle matkallesi Cambridgen upeisiin maisemiin.

Muistathan myös pitää huolta ympäristöstä matkustaessasi. Ota roskat mukaasi, suosi kestäviä matkustustapoja ja kunnioita paikallisia tapoja ja perinteitä. Haluamme, että upeat nähtävyydet säilyvät kauniina tuleville sukupolvillekin.

Kiitos, että luit artikkelimme Cambridgen nähtävyyksistä. Toivottavasti pääset pian itse tutustumaan tähän upeaan kaupunkiin. Näkemiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *