The Humber Bridge (Humberin silta)

Suunnittelu ja rakentaminen

Englannin Hulliin sijoittuva Humberin silta on yksi maailman vaikuttavimmista siltojen rakennustöistä. Suunnittelu- ja rakennusprosessi kesti useita vuosia ja vaati erittäin tarkkaa insinöörityötä. Humberin silta yhdistää East Ridings of Yorkshiren ja Lincolnshiren alueet Pohjois-Englannissa, ja se on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan pisimmistä riippusilloista.

Sillan suunnittelutyö aloitettiin jo 1960-luvun alussa. Tavoitteena oli luoda laadukas rakennelma, joka kestäisi tuhansia autoja ja kuorma-autoja päivittäin. Suunnittelutiimi koostui insinööreistä ja arkkitehdeista, joiden tehtävänä oli huomioida erityisesti siltaprojektin lähes 2,5 kilometrin pituus ja sen kaltaisten suurten rakenteiden aiheuttamat haasteet.

Rakentaminen alkoi vuonna 1972 ja kesti kymmenen vuotta. Sillan perustukset olivat erityisen haasteelliset, sillä merenpohjan savikerros aiheutti painovoiman vaikutuksen vuoksi lisärasitusta. Siksi perustuksissa käytettiin monimutkaista pohjarakennetta, joka kesti tuulen lyöntejä ja veden painetta.

Siltaprojektin haasteet

Humberin sillaprojekti kohtasi lukuisia haasteita, joista yksi suurimmista oli rahoitus. Rakentamisen kokonaiskustannukset nousivat yli 90 miljoonaan puntaan, mikä oli huomattavasti enemmän kuin alun perin suunniteltu budjetti. Haasteena oli myös rakennustöiden aikataulussa pysyminen ja työvoiman riittävyys.

Toinen merkittävä haaste oli siltaprojektin ympäristövaikutukset. Rakentamisen aikana jouduttiin tarkkailemaan ja suojelemaan Humber-joen herkkää ekosysteemiä sekä rajoittamaan vedenalaisia rakennustöitä. Lisäksi huolehdittiin siitä, että rakennustyöt eivät aiheuta häiriötä alueen linnuille ja muulle luonnonvarustukselle.

Teknisesti haastavaksi osoittautui myös itse sillan rakentaminen. Sillan riippuvien osien asentaminen vaati suurta tarkkuutta ja huolellisuutta. Lisäksi rakenteiden vakauden varmistaminen ja sään vaikutusten huomioiminen olivat suuria haasteita.

Sillan avajaiset

Humberin silta avattiin liikenteelle 24. kesäkuuta 1981, ja sen avajaiset olivat suuri tapahtuma alueen asukkaille. Siltaa juhlittiin vuorokauden mittaisilla juhlallisuuksilla, joissa esiintyivät paikalliset artistit ja järjestettiin erilaisia aktiviteetteja perheille.

Sillan avajaispäivänä yli 200 000 ihmistä käveli tai pyöräili sillalla osallistuakseen juhlatunnelmaan ja nauttiakseen upeista näkymistä, joita sillalta avautui. Sillan suuri mittakaava ja sen arkkitehtuurin vaikuttavuus herättivät ihastusta sekä paikallisissa että vierailijoissa.

Humberin silta on siitä lähtien ollut suosittu matkailukohde alueella. Sillan yli kulkee päivittäin tuhansia autoja, ja sen kautta matkustaminen tarjoaa upeita maisemia ja ikimuistoisia elämyksiä matkailijoille. Sillan näkeminen ja siitä nauttiminen kannattaa ehdottomasti lisätä matkasuunnitelmaan Englantiin matkustaessa.

Sillan tekniset tiedot

Humberin silta, joka ylittää Humberjoen Englannin luoteisosassa, on yksi maailman pisimmistä riippusilloista. Se on vaikuttava rakennelma, jonka pituus on noin 2,2 kilometriä ja korkein piste noin 150 metriä merenpinnan yläpuolella. Silta koostuu kahdesta korkeasta riippusillasta, jotka yhdistävät vierekkäiset tornit keskellä jokea.

Humberin silta rakennettiin vuosina 1972-1981 ja sen nimi viittaa paikallisen joen nimeen. Sillan rakentaminen oli valtava hanke, jossa tarvittiin tuhansia työntekijöitä, valtava määrä terästä ja runsaasti betonia. Silta on sijoitettu maaperään yli 200 suurikokoista betonipaaluja, jotka tukevat sen valtavaa painoa.

Sillalla on myös voimakas tuulensuojausjärjestelmä, koska se sijaitsee tuulisella alueella Pohjanmeren lähellä. Tuulensuojauksen ansiosta sillalla voi liikkua turvallisesti myös voimakkaissa tuulissa, jotka saattaisivat aiheuttaa vaaratilanteita muille silloille.

Merkitys alueelle ja liikenteelle

Humberin silta on merkittävä osa alueen liikenneinfrastruktuuria ja se tarjoaa tärkeän yhteyden Itä- ja Pohjois-Englannin välillä. Silta yhdistää Yorkshiren ja Lincolshiren kaupungit ja helpottaa huomattavasti alueen asukkaiden ja yritysten liikkumista.
Ennen sillan rakentamista alueen asukkaat ja yritykset joutuivat odottamaan lautan saapumista tai kiertämään joen kauempana sijaitsevien siltojen avulla. Humberin sillan avulla matka-aika ja liikkuminen alueella on parantunut huomattavasti.

Sillan tärkeä merkitys alueelle ei rajoitu vain liikenteeseen. Se on myös tunnusmerkki tapahtumista, kulttuurista ja ylpeydestä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Humberin silta esiintyy usein erilaisilla julisteilla, postikorteilla ja muulla myyntimateriaalilla, jotka edustavat aluetta ja sen nähtävyyksiä. Se on tullut symboliksi alueelle ja sen voimakas ulkonäkö ja vaikuttava rakenne herättävät ihailua ja kiinnostusta vierailijoissa.

Sillan vaikutus maisemaan

Humberin silta on kiistatta yksi alueen tärkeimmistä maamerkeistä ja se on vaikuttanut merkittävästi maisemaan. Sillan valtava rakenne on näkyvissä jo kaukaa ja se luo dramaattisen efektin maisemaan. Päivällä sillan hienovarainen valaistus korostaa sen kauniita muotoja ja yöllä sillan valot luovat kauniin valonäytelmän yli joen.

Sillan vaikutus maisemaan ei kuitenkaan rajoitu vain sen ulkonäköön. Se on myös aiheuttanut muutoksia alueen eläimistöön ja kasvistoon. Joen virta on hidastunut sillan rakentamisen jälkeen, mikä on vaikuttanut vedeneläimiin ja kasvillisuuteen joessa. Sillan rakentaminen on myös muuttanut alueella liikkuvien eläinten reittejä ja aiheuttanut ympäristövaikutuksia, jotka ovat olleet osa laajempaa keskustelua siltojen vaikutuksista luontoon.

Kaiken kaikkiaan Humberin silta on tärkeä nähtävyys ja merkittävä osa Englannin maisemaa. Sen vaikuttava ulkonäkö ja sen tärkeä rooli alueen liikenteessä ja kulttuurissa tekevät siitä vierailun arvoisen kohteen, kun vierailet Englannissa.

Maailman pisimmät sillat -listauksessa

Humberin silta on yksi Englannin tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja se kuuluu myös maailman pisimpien siltojen joukkoon. Siltalogn yleisnimi on Humber Bridge, ja se sijaitsee Englannin itärannikolla lähellä kaupunkeja Hessle ja Barton-upon-Humber. Humberin silta on avattu käyttöön vuonna 1981, ja sen pituus on noin 2 220 metriä. Tämä tekee siitä Yhdistyneen kuningaskunnan pisimmän riippusillan ja Euroopan pisin tieliikennesillan.

Humberin silta ylittää Humberjoen, joka erottaa Yorkshiren ja Lincolnshiren kreivikunnat toisistaan. Sillan tarkoitus on lyhentää matka-aikaa ja helpottaa liikkumista näiden alueiden välillä. Ennen sillan rakentamista joen ylittäminen piti tehdä lautalla tai ajamalla yli 50 kilometriä pohjoisemmassa sijaitsevan vain yhden sillan kautta.

Sillan ylittäminen kävellen tai pyörällä

Humberin silta on avoinna niin autoilijoille kuin jalankulkijoille ja pyöräilijöillekin. Silta tarjoaa upean näköalan ympäröivään maisemaan, joten monet hyödyntävät sitä ulkoiluun ja kuntoiluun. Siltaan on rakennettu erilliset kävely- ja pyörätiet, joten sillan ylittäminen kävellen tai pyörällä on turvallista ja mukavaa.

Humberin sillan ylittäminen tarjoaa myös erinomaisen tilaisuuden ihailla Humberjoen kaunista maisemaa. Joki virtaa voimakkaasti sillan alapuolella, ja sen varrella on upeita maisemia ja mielenkiintoisia eläimistöjä. Silta tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä ja kokea näitä kaikkia lähietäisyydeltä.

Kiinnostavat tapahtumat ja nähtävyydet lähellä Humberin siltaa.

Humberin silta sijaitsee lähellä useita kiinnostavia nähtävyyksiä ja tapahtumapaikkoja. Esimerkiksi Barton-upon-Humberin kaupunki, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä silta, tarjoaa vierailijoille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungissa on muun muassa St. Peterin kirkko, joka on yli tuhat vuotta vanha ja tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Lisäksi Humberin sillan lähistöllä järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Barton-upon-Humberissa järjestetään säännöllisesti musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Näitä tapahtumia kannattaa ehdottomasti hyödyntää vierailun yhteydessä.

Kaiken kaikkiaan Humberin silta on todella mielenkiintoinen matkakohde Englannissa. Se tarjoaa upean näköalan yli Humberjoen ja on osa maailman pisimpien siltojen joukkoa. Lisäksi sen lähettyvillä on monia kiinnostavia nähtävyyksiä ja tapahtumia, jotka tekevät vierailusta entistäkin mieleenpainuvamman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *