Kielikurssit

Englannin kielikurssit

Kielikurssi on loistava tapa yhdistää tavoitteellinen kielen opiskelu ja lomailu. Kielikursseilla tapaa uusia ihmisiä, tutustuu uuteen kulttuuriin ja kokee ainutlaatuisia hetkiä. Kielikurssilla rohkaistuu käyttämään vierasta kieltä jo pakonkin edestä. Kielikursseja järjestetään nuorille alkaen 10-vuotiaista, aikuisille ja erikseen yli 50-vuotiaille. Kielikurssille voi lähteä yksin, omalla porukalla tai vaikka koko perheen kanssa.

Useimmilla kielikurssimatkoilla majoitutaan isäntäperheeseen, opiskelija-asuntolaan (yli 18-vuotiaille) tai voi myös hankkia oman majoituksen.  Englannin kieltä kannattaa ehdottomasti opiskella niissä maissa, missä sitä puhutaan äidinkielenä.  Kielikursseja on tarjolla mm.  Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Yhdysvalloissa ja Englannissa.

Kielikurssien hinnat vaihtelevat kohdemaasta, majoituksesta ja kurssin pituudesta riippuen. Kurssien ohjelmaan kuuluu oppituntien lisäksi useita retkiä ja vapaa-ajan ohjelmaa.

Peruskurssin ja intensiivi-kurssien lisäksi tarjolla on virallisiin kielitutkintoihin tähtääviä pidempiä kursseja. Virallisia kielitutkintoja on useita mm. TOEFL, IELTS sekä Cambridgen yliopiston CPE-, CAE- ja FCE-tutkinnot.

Vanhimmat suomalaisille järjestetyt kielikurssimatkat ovat tarjonneet AFS Intercultural Programs ry vuodesta 1948, STS vuodesta 1958 ja EF vuodesta 1965. Helsinkiläinen TR Kielimatkat Oy on perustettu vuonna 1987 ja turkulainen C.C. Communication Oy vuonna 1997. Uudempi tulokas Speak & Fun Kielimatkat on toiminut vuodesta 2003 saakka.

Luonnollisesti näiden em. lisäksi on useita muita suomalaisia palvelevia kielimatkojen järjestäjiä.

Vastaa