Piccadilly Circus

Historia

Piccadilly Circus on yksi Lontoon tunnetuimmista ja vilkkaimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee West Endin alueella, lähellä Piccadillyn ja Regent Streetin risteystä. Tämä ikoninen paikka on ollut suosittu turistikohde jo useiden vuosikymmenten ajan.

Piccadilly Circusin historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin se oli alun perin pieni liikenneympyrä. Alueen kehitys alkoi kuitenkin kiihtyä merkittävästi vuonna 1819, kun Regent Street valmistui. Liikenneympyrän ympärille rakennettiin useita tärkeitä rakennuksia, kuten Shaftesbury Memorial Fountain ja Eros-patsas.

Toisen maailmansodan aikana Piccadilly Circus kärsi merkittäviä vaurioita pommitusten seurauksena. Onneksi alue kuitenkin palautettiin entiseen loistoonsa nopeasti sodan jälkeen. Nykyään Piccadilly Circus on jatkanut kehittymistään ja siitä on tullut vilkas kohtaamispaikka niin lontoolaisille kuin matkailijoillekin.

Sijainti

Piccadilly Circus sijaitsee Lontoon keskustassa, Westminsterin kaupunginosassa. Se on osa West Endin aluetta, joka tunnetaan erityisesti teatterien, ostosmahdollisuuksien ja yöelämän keskuksena.

Tällä alueella on myös useita muita tunnettuja nähtävyyksiä, kuten Trafalgar Square ja Leicester Square. Piccadilly Circusin läheisyydestä löytyy myös monia kauppoja, ravintoloita ja hotelleja, mikä tekee siitä erinomaisen paikan viettää päivä tai illallinen kaupungilla.

Saapuminen Piccadilly Circukseen on helppoa ja kätevää. Lähistöllä sijaitsevat useat metroasemat, kuten Piccadilly Circus, Oxford Circus ja Leicester Square, jotka tarjoavat hyvät yhteydet muualle kaupunkiin. Alueelle on myös useita bussireittejä, joten vaihtoehtoja kulkemiseen on runsaasti.

Kuuluisa kohtaamispaikka

Piccadilly Circus on tunnettu paitsi upeista näkymistään ja arkkitehtuuristaan myös siitä, että se on yksi Lontoon tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Täällä lontoolaiset ja matkailijat tapaavat toisiaan ennen teatteriin menoa tai ostoksia.

Erityisesti Eros-patsas on tullut tunnetuksi Piccadilly Circusin symbolina. Se edustaa Eros-kultaista jumalaa, joka symboloi rakkautta ja hyvää tuuria. Patsas on suosittu valokuvauspaikka, ja se on myös toiminut taustana useissa elokuvissa ja mainoksissa.

Paikat kuten Piccadilly Circus ovat erityisen vilkkaita ympäri vuoden, erityisesti joulun aikaan, kun alue koristellaan näyttävästi jouluvaloilla. Täällä on myös usein erilaisia tapahtumia ja esiintymisiä, kuten katutaiteilijoita ja muusikkoja, jotka luovat vilkasta ja viihdyttävää tunnelmaa.

Kaiken kaikkiaan Piccadilly Circus on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Lontoossa. Sen rikas historia, sijainti lähellä muita nähtävyyksiä ja kuuluisa kohtaamispaikka-asema tekevät siitä elävän ja mielenkiintoisen osan lontoolaista kulttuuria.

Valomainokset

Piccadilly Circus on yksi Lontoon tunnetuimmista ja vilkkaimmista paikoista, ja se tunnetaan erityisesti valomainoksistaan. Alueella sijaitsee useita suuria mainostauluja, jotka valaisevat ympäröivää aluetta näyttävästi. Piccadilly Circus onkin usein verrattu New Yorkin Times Squareen, sillä molemmilla paikoilla valomainokset luovat kaupunkikuvan keskeisen osan.

Valomainokset ovat erottamaton osa Piccadilly Circusin tunnelmaa. Yleensä valomainostauluilla mainostetaan tuotteita, palveluita tai elokuvia, ja ne vaihtuvat säännöllisesti. Esimerkiksi Coca-Colan mainos on ollut näkyvästi läsnä Piccadilly Circuksella jo vuosikymmeniä, samoin kuin Samsungin ja Coca-Colan yhteistyönä toteutettu mainostaulu. Valomainosten vilinä ja vilkunta luovat alueelle erityisen tunnelman, ja moni matkailija haluaa pysähtyä juuri Piccadilly Circukselle ihailemaan näitä valoshownäytöksiä.

Lähialueen nähtävyydet

Piccadilly Circuksen läheisyydessä sijaitsee useita tunnettuja Lontoon nähtävyyksiä. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee esimerkiksi Trafalgar Square, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä aukioista. Trafalgar Squarella voit ihailla Nelsonin patsasta ja nauttia upeasta näköalasta ympäröivälle kaupungille. Myös Buckinghamin palatsi, Lontoon kuninkaallinen asuinpaikka, on lähellä Piccadilly Circusta. Palatsia voit ihailla ulkopuolelta ja se on erityisen suosittu nähtävyys matkailijoiden keskuudessa.

Toinen lähialueen huomionarvoinen nähtävyys on Soho, joka sijaitsee Piccadilly Circuksen pohjoispuolella. Soho on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja trendikkäistä baareistaan ja ravintoloistaan. Alueella on myös runsaasti kauppoja ja teattereita, joten Soho tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja matkailijoille.

Rauhallinen keidas keskellä vilskettä

Vaikka Piccadilly Circus on tunnettu vilkkaudestaan ja valomainoksistaan, alueelta löytyy myös rauhallisia keitaita, missä voi hetkeksi paeta kaupungin kiirettä ja hälinää. Yksi tällainen paikka on St James’s Church -kirkko, joka sijaitsee Piccadilly Circukselta lyhyen kävelymatkan päässä.

St James’s Church on kaunis ja rauhallinen kirkko, joka tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden hiljentyä ja nauttia hetkestä. Kirkolla on pitkä historia, ja sen arkkitehtoniset yksityiskohdat ja kaunis sisustus tekevät siitä vierailun arvoisen kohteen. Kirkon ympäristössä on myös viihtyisiä puistoalueita, missä voit istahtaa hetkeksi rentoutumaan.

Kaiken kaikkiaan Piccadilly Circus on mielenkiintoinen matkakohde Lontoossa. Valomainokset luovat ainutlaatuisen tunnelman alueelle, ja Piccadilly Circuksen läheisyydessä sijaitsevat nähtävyydet tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Samalla alueelta löytyy myös rauhallinen keidas, jonne voi paeta vilskettä ja nauttia hetkestä. Lontoon matkalla Piccadilly Circus ansaitsee ehdottomasti paikkansa vierailulistalla.

Läheiset ostosmahdollisuudet

Piccadilly Circus sijaitsee Lontoon West Endin alueella, joka tunnetaan erinomaisesta ostosmahdollisuuksistaan. Alueella on lukuisia tunnettuja putiikkeja ja kauppakeskuksia, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin turistejakin.

Lähellä Piccadilly Circusta sijaitsee esimerkiksi Regent Street, joka on yksi Lontoon arvostetuimmista ostoskaduista. Tältä kadulta löytyy useita luksusliikkeitä, kuten Hamleys, maailman vanhin lelukauppa, sekä tyylikkäitä vaatekauppoja, kuten Liberty ja Ted Baker. Myös tunnettu eleganssin ja ylellisyyden tyyssija, Fortnum & Masonin tavaratalo, sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Piccadilly Circuksesta. Täältä voi ostaa laadukkaita elintarvikkeita, teetä, makeisia ja muita lahjatuotteita.

Jos haluat tehdä ostoksia hieman edullisemmassa hintaluokassa, voit suunnata lähelle sijaitsevaan Oxford Streetille. Tämä on yksi maailman tunnetuimmista ja vilkkaimmista ostoskaduista, joka tarjoaa valtavan valikoiman kauppoja ja brändejä. Oxford Streetilla voit shoppailla niin vaatteita, kenkiä kuin elektroniikkaakin. Täällä sijaitsevat esimerkiksi suositut tavaratalot kuten Selfridges ja Debenhams.

Myös kävelykatu Carnaby Street on lähellä Piccadilly Circusta ja tarjoaa omanlaisensa ostoskokemuksen. Tämä katu oli kuuluisa 1960-luvun Swinging London -kulttuurista ja siitä tuli suosittu koko maailmassa. Nykyään Carnaby Streetlla voi löytää indie-tyyliin sopivia putiikkeja, vintage-liikkeitä, pop-up-kauppoja ja ravintoloita.

Ravintolat ja kahvilat

Jos Piccadilly Circuksen alueella tulee nälkä tai janoinen olo, ei tarvitse huolehtia, sillä alue tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita.

Yksi ikonisimmista paikoista on Fortnum & Masonin teehuone, jossa voi nauttia perinteisiä englantilaisia iltapäiväteehetkiä herkullisten sconesien, hyytelöiden ja kakkujen kera. Teekutsut täällä tarjoavat elegantin kokemuksen ja mahdollisuuden rentoutua vilinän keskellä.

Cecconi’s Mayfair on italialainen ravintola, joka sijaitsee Piccadilly Circuksen lähellä. Ravintola tunnetaan herkullisista italialaisista ruuistaan, kuten pastoista, risotoista ja pizzaista. Cecconi’sin moderni ja tyylikäs sisustus tekevät ruokailukokemuksesta erityisen miellyttävän.

Jos etsit jotain hieman eksoottisempaa, kannattaa suunnata Dishoom-nimiseen ravintolaan, joka tarjoilee intialaisia herkkujaan Piccadilly Circuksen lähellä. Ravintolan sisustus heijastelee vanhoja intialaisia kahviloita ja annokset ovat täynnä mausteisia makuja. Suosituna ravintolana Dishoomiin kannattaa varata pöytä etukäteen.

Vinkit vierailulle

Piccadilly Circus on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Lontoossa. Täällä voi uppoutua suurkaupungin sykkeeseen, nauttia shoppailusta, herkutella maailman eri keittiöiden antimilla ja ihastella upeita nähtävyyksiä.

Alue on erityisen vilkas ja suosittu turistien keskuudessa, joten kannattaa varata tarpeeksi aikaa tutustua siihen. Piccadilly Circus on myös hyvä tukikohta, jos haluaa tutustua Lontoon muihin nähtävyyksiin, kuten Buckinghamin palatsiin tai Hyde Parkiin, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Muista myös vilkaista Piccadilly Circuksen kuuluisia jättimäisiä mainostauluja. Ne valaisevat yötä päivää ja luovat alueelle ainutlaatuisen tunnelman.

Lontoon metron Piccadilly Circusin asemalta pääsee kätevästi muualle kaupunkiin. Asemalla on myös turisti-infopiste, josta voi hankkia lisätietoja ja opaskarttoja.

Piccadilly Circus on todellinen Lontoon sydän ja erinomainen paikka tutustua kaupungin nähtävyyksiin, nauttia shoppailusta ja herkutella monipuolisessa ravintolatarjonnassa.

Vastaa