Big Ben

Historia ja merkitys

Big Ben on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä ja yksi Westminsterin nähtävyyksistä. Se on valtava kellotorni, joka sijaitsee Houses of Parliament -rakennuksen vieressä ja hallitsee kaupungin maisemaa Thames-joen rannalla. Monien mielissä Big Ben ja Lontoo ovat erottamattomasti yhteydessä toisiinsa.

Big Benin historia juontaa juurensa 1800-luvulle, kun Britannian parlamentti päätti rakentaa uuden palatsin Westminsteriin. Kellotornin rakentaminen alkoi vuonna 1834 ja se valmistui neljä vuotta myöhemmin. Kellotorni sai nimensä valtavan kellon mukaan, joka löi ensimmäisen kerran vuonna 1859. Kellon nimeksi annettiin Benjamin Hallin kunniaksi, joka oli parlamentin rakennushankkeen johtaja ja tunnettu vaikutusvaltainen henkilö tuohon aikaan.

Big Benin merkitys ei rajoitu pelkästään arkkitehtoniseen kauneuteen ja historialliseen taustaan, vaan sillä on myös symbolinen merkitys brittiläiselle kansalle. Kellon iskut kuuluvat yhä Lontoon kaupunkikuvassa, ja ne tuntuvat ajan kulun merkiksi kaikille lontoolaisille. Big Ben on vakiinnuttanut paikkansa Britannian kulttuurissa ja on yksi maan tunnetuimmista symbolista.

Ulkoasu ja arkkitehtuuri

Big Benin ulkoasu on vaikuttava ja se erottuu selkeästi ympäröivästä kaupunkimaisemasta. Kellotorni on rakennettu goottilaiseen tyyliin, jonka inspiroivat Westminsterin palatsin läheisyydessä sijaitsevat vanhat kirkot. Kellotornin korkeus on noin 96 metriä ja sen kellot ovat näkyvissä useasta suunnasta ympäri kaupunkia.

Kellotornin yläosaa koristaa pieni kupoli, joka tuo lisää viehätystä ja kauneutta rakennukseen. Sen päällä on suuri risti, joka symboloi Lontoon suurta anglikaanista perinnettä ja Brittiläisen valtakunnan historiaa. Koko rakennuksen julkisivu on koristeltu yksityiskohtaisilla kivikaiverruksilla ja koristekuvioilla, jotka kertovat tarinan Britannian historiaan ja kulttuuriin liittyen.

Kellotornin korkeus

Big Benin kellotorni on hämmästyttävän korkea ja sen huippu kohoaa Lontoon ylle. Kellotornin sisällä on vaikuttavat 334 portaita, jotka vievät huipulle asti ja tarjoavat upeat näkymät koko kaupunkiin. Matka huipulle on työläs, mutta palkitseva, kun saavut ylimmälle tasanteelle ja voit nähdä Lontoon kauniin kaupunkikuvan ympärilläsi.

Big Benin kellot on myös merkittävä osa rakennuksen korkeutta. Kellot ovat valtavia ja painavat yhteensä yli 13 tonnia. Suurin kello, joka tunnetaan nimellä Big Ben, painaa yli 13,5 tonnia ja sen halkaisija on lähes 3,7 metriä. Kellot soivat joka tunti ja tarjoavat tutun äänen, joka kuuluu kauas ympäri Lontoon keskustaa.

Big Ben on todellinen nähtävyys, joka tarjoaa vierailijoille upeita näkymiä ja mahdollisuuden kokea Lontoon kauneus ja historia. Se on tärkeä osa Britannian kulttuuriperintöä ja symboli, joka yhdistää lontoolaiset ja matkailijat ympäri maailmaa.

Kellon mekanismi ja toiminta

Big Ben on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä ja se sijaitsee Westminsterin palatsin vieressä. Big Ben ei kuitenkaan ole itse kello, vaan se viittaa kellotorniin, jossa kello sijaitsee. Kellotorni on osa Westminsterin palatsia ja sen rakentaminen valmistui vuonna 1859.

Big Benin kello on suuri neljän kellotaulun kello, joka soi jokaisella täyden tunnin kohdalla. Kellon mekanismi on peräisin kellovalmistajalta nimeltään Edward John Dent ja se koostuu yli 3900 osasta. Mekanismi on tarkka ja luotettava, ja se takaa kellon toiminnan tarkkuuden ja kestävyyden.

Kellon toiminta perustuu päivittäiseen manuaaliseen käynnistykseen, joka suoritetaan kolmeen eri aikaan päivässä. Kellon käynnistämiseen ja pysäyttämiseen käytetään suuria painonappeja, jotka sijaitsevat tornissa. Kellon käyntiin saaminen vaatii voimaa ja taitoa, mutta ammattitaitoiset kellojen huoltajat hoitavat tämän tehtävän päivittäin.

Big Benin kävijätilat

Monet turistit haluavat päästä vierailemaan Big Benissä ja ihailemaan sen upeaa arkkitehtuuria sekä käyttäytymään kellon läsnäolossa. On kuitenkin tärkeää tietää, että Big Benin kävijätilat eivät ole avoinna yleisölle päivittäin. Kävijät voivat päästä kelloon vain erityisjärjestelyiden kautta.

Vierailu kellotorniin vaatii ennakkovarauksen ja turvallisuussyistä vain tietyt ryhmät saavat vierailla siellä. Tämä on ymmärrettävää, koska kello on osa valtion omaisuutta ja sen säilyttämisen tulee olla ensisijainen tavoite. Kellotorniin pääsyssä noudatetaan tiukkoja turvallisuusmääräyksiä ja vierailijoiden liikkumista valvotaan tarkasti.

Kävijät, jotka pääsevät vierailemaan Big Benissä, pääsevät näkemään kellon sisäpuolen ja oppimaan tarkemmin sen toiminnasta. Kierroksella kerrotaan myös kelloa ympäröivästä historiasta ja arvokkaista esineistä, jotka liittyvät kellotornin ja Westminsterin palatsin historiaan. Kävijöille tarjotaan mahdollisuus ihailla upeita näkymiä Lontooseen tornin huipulta.

Kellon huoltaminen ja korjaus

Big Ben on vanha kello, joten sen huoltaminen ja korjaaminen ovat välttämättömiä tehtäviä sen pitämiseksi hyvässä kunnossa. Huolto- ja korjaustöitä suoritetaan säännöllisesti, jotta kellon toiminta pysyy tarkkana ja luotettavana.

Kelloa huolletaan erityisosaajien voimin, ja työt tehdään tarkkaan ja huolellisesti. Mekanismin osat puhdistetaan ja voitellaan, jotta ne toimisivat sujuvasti ja varmasti. Tarvittaessa osia vaihdetaan ja korjataan uusiin ja alkuperäisiin osiin. Tällä tavoin varmistetaan, että kello voi jatkossakin soida tarkasti ja kauniisti.

Korjauksia tehdään myös aina tarvittaessa. Kelloa ympäröivä rakennus tarkistetaan ja kunnostetaan, ja kaikki turvallisuusmääräykset tarkistetaan ja päivitetään. Näin varmistetaan, että vierailijoiden ja työntekijöiden turvallisuus on taattu ja että kello säilyy hyvässä kunnossa.

Kaiken kaikkiaan Big Ben on tärkeä osa Lontoon kulttuuriperintöä ja se herättää ihailua ja kiinnostusta ympäri maailmaa. Kellon mekanismi ja sen toiminta ovat arvokkaita ja huolellisesti suunniteltuja, ja niiden ylläpitäminen vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta. On hienoa, että vierailijat voivat päästä tutustumaan kelloon ja oppimaan sen historiasta.

Big Benin symbolinen merkitys

Big Ben on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä ja se on symboli Englannille ja erityisesti Westminsterin alueelle. Tämä massiivinen kellotorni on tullut ikoniseksi rakennukseksi, joka edustaa Lontoon historiaa ja kulttuuria.

Big Benin symbolinen merkitys tulee osittain sen historiasta. Rakennus valmistui vuonna 1859 ja se on ollut sen jälkeen symboli Britannian valtakunnan voimalle ja kestävyydelle. Kellon nimi, Big Ben, tulee suuresta kellosta, joka sijaitsee tornin huipulla. Kellostoa onkin kutsuttu Big Beniksi koko rakennuksen nimenä.

Tämän symbolisen merkityksen takia Big Ben on ollut usein esillä eri kulttuurisissa yhteyksissä, kuten elokuvissa, televisiossa ja kirjoissa. Se on usein näkynyt esimerkiksi Lontoon postikorteissa ja matkailumainoksissa. Big Benin kuva on myös yksi yleisimmistä kuvista, joita ihmiset ottavat vieraillessaan Lontoossa.

Kellon rooli Westminsterin palatsissa

Big Benin alkuperäinen tarkoitus oli toimia Westminsterin palatsin kellotornina ja sen tehtävänä oli ilmoittaa paikallisille asukkaille ajan kulusta sekä tuoda tietoa parlamentin istunnoista. Tämä rooli on säilynyt tähän päivään saakka ja Big Benillä on edelleen keskeinen asema parlamentin toiminnassa.

Kellon rooli Westminsterin palatsissa on merkittävä myös sen vuoksi, että Big Ben on ilmoittanut Lontoon väestölle aikaa ja tärkeitä tapahtumia jo yli sadan vuoden ajan. Kellojen äänet kantautuvat parlamentin ympäristöön ja ne ovat läsnä kaikkien alueen asukkaiden arjessa.

Koska Big Ben on osa Westminsterin palatsia, on sillä myös poliittista merkitystä. Parlamenttirakennus on Britannian politiikan keskus, ja Big Benin kellotorni edustaa tätä vallan keskusta. Se symboloi demokratiaa, jossa päätöksiä tehdään ja tärkeitä asioita käsitellään.

Big Benin valokuvausvinkit

Big Ben on valtavan suosittu kuvauskohde turistien keskuudessa, ja monet haluavat ikuistaa hetken tämän upean rakennuksen edessä. Jos haluat saada parhaimman mahdollisen valokuvan Big Benistä, on muutamia vinkkejä, joita voi hyödyntää.

Ensinnäkin, kannattaa miettiä kuvausaikaa. Aamunkoitteessa tai auringonlaskun aikaan valo on kauneimmillaan ja saat kauniin hehkun kuvaan. Lisäksi, jos haluat välttää suurimmat turistimassat, kannattaa välttää keskipäivää ja mieluummin suunnata kuvausretkelle aamulla tai illalla.

Toiseksi, kannattaa kiinnittää huomiota sommitteluun. Voit kokeilla erilaisia näkökulmia ja rajauksia, jotta saat mielenkiintoisemman kuvan. Esimerkiksi voit kuvata Big Benin alaviistosta, jolloin se näyttää entistä mahtipontisemmalta.

Kolmanneksi, kannattaa hyödyntää ympäristöä. Westminsterin alue on täynnä kauniita ja historiallisia rakennuksia, joten voit kuvata Big Beniä yhdessä muiden kiinnostavien kohteiden kanssa. Näin saat monipuolisempia ja mielenkiintoisempia kuvia.

Lopuksi, kuvaamisessa kannattaa olla kärsivällinen. Big Benin edustalla voi olla paljon ihmisiä, joten voit joutua odottamaan hetken, että saat kuvan ilman ihmisiä tai saadaksesi täydellisen hetken.

Kaiken kaikkiaan Big Ben on merkittävä symboli ja nähtävyys Lontoon Westminsterin alueella. Se kuvastaa Britannian historiaa, kulttuuria ja politiikkaa. Big Benin valokuvat ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa, ja oikeilla valokuvausvinkkeillä saat upeita muistoja tästä ikonisesta rakennuksesta.

Vastaa