Quayside

Historia

Quayside on yksi Newcastlen vanhimmista ja historiallisimmista alueista. Sen historia ulottuu aina roomalaisajoista asti, sillä alue toimi tärkeänä satamana jo tuolloin. Quaysiden historiaan liittyy vahvasti myös teollisuuden kehitys, sillä satama oli merkittävä osa kaupungin teollista nousua 1800-luvulla.

Quaysiden satama-alueella rakennettiin aikoinaan laivoja, jotka purjehtivat ympäri maailmaa. Alueelta lähti myös merkittävä osa kaupungin hiilestä, joka oli tärkeä vientituote. Teollisuuden vaurastuessa myös Quayside kasvoi ja siitä tuli kaupungin keskeinen kaupankäynnin ja meriliikenteen keskus.

Nykyään Quaysidea hallitsee kuitenkin enemmänkin historian jäänteet ja upeat arkkitehtoniset rakennukset. Vanhat varastorakennukset on restauroitu ja muutettu moderneiksi toimistotiloiksi, ravintoloiksi ja gallerioiksi. Alueen historiallisesta tunnelmasta huokuu kuitenkin edelleen menneiden aikojen henki.

Kulttuurikohteet

Quayside tarjoaa useita mielenkiintoisia kulttuurikohteita vierailijoille. Yksi merkittävimmistä on BALTIC Centre for Contemporary Art, joka sijaitsee vanhassa jyrsijämyllyssä. BALTIC on yksi Pohjois-Englannin suurimmista nykytaiteen keskuksista ja siellä järjestetään vaihtuvia näyttelyitä sekä muita taideprojekteja.

Toinen kiinnostava kulttuurikohde Quaysidella on The Sage Gateshead. Tämä upea konserttitalo on tullut tunnetuksi laadukkaista musiikkiesityksistään sekä ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan. The Sagessa järjestetään vuosittain lukuisia konsertteja eri musiikkityyleistä, aina klassisesta musiikista poppiin.

Lisäksi Quaysiden alueella voi vierailla myös esimerkiksi Newcastlen museossa sekä Discovery Museumissa, joka kertoo kaupungin teollisesta perinnöstä. Näiden kohteiden kautta voi tutustua tarkemmin alueen historiaan ja kulttuuriin.

Ravintolat ja kahvilat

Quayside tunnetaan myös laajasta ravintola- ja kahvilatarjonnastaan. Alueelta löytyy monipuolisia ruokapaikkoja, joissa voi maistella niin perinteistä englantilaista ruokaa kuin kansainvälisiä herkkuja.

Joki tuo Quaysidelle oman tunnelmansa, ja monet ravintoloista tarjoavatkin upeat näkymät Tyne-joelle. Tunnelmallisissa ravintoloissa voi nauttia illallisesta samalla kun ihailee joen ylitse rakennettuja siltoja ja historiallisia rakennuksia.

Quaysiden alueella on myös useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan kupposen teetä tai kahvia. Kahviloiden terassit tarjoavat mukavan paikan istahtaa hetkeksi ja seurata vilkasta elämää Quaysidella.

Quaysiden ravintolat ja kahvilat houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin. Alueelle kannattaa suunnata esimerkiksi rentouttavalle lounaalle tai illalliselle, sillä ruokakohteiden laaja valikoima tyydyttää varmasti jokaisen ruokahalun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Newcastlen Quayside on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Englannissa. Alueen rikas historia, mielenkiintoiset kulttuurikohteet sekä monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta takaavat unohtumattoman kokemuksen. Quayside tarjoaa mahdollisuuden tutustua Newcastleen kauniin joen varrella ja nauttia samalla upeista näkymistä sekä ainutlaatuisesta tunnelmasta.
Ostokset ja markkinat

Newcastlen Quayside-alue on tunnettu monista mielenkiintoisista ostosmahdollisuuksistaan. Alueella sijaitsee useita kauniita historiallisia rakennuksia, jotka on muunnettu erilaisiksi kaupoiksi ja markkinoiksi. Quayside Market on erityisen suosittu paikka käydä ostoksilla, sillä sieltä löytyy laaja valikoima paikallista käsitöitä ja ruokatuotteita. Markkinoiden monipuolisuus houkuttelee sekä matkailijoita että paikallisia asukkaita.

Quayside Marketilla on tarjolla erilaisia kojuja, joissa myydään kaikkea taideteoksista ja keramiikasta vaatteisiin ja ruokaan. Voit löytää sieltä ainutlaatuisia koruja, vintage-vaatteita, käsin maalattuja tauluja ja paljon muuta. Erityisesti paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat käyttävät markkinoita näyttääkseen töitään ja myydäkseen niitä kiinnostuneille. Tämä tekee Quayside Marketista hyvä paikka löytää jotain ainutlaatuista ja paikallista matkamuistoa.

Lisäksi Quaysidelta löytyy myös useita putiikkeja, joissa myydään muotia, kodintarvikkeita ja muita tuotteita. Voit tutustua moniin paikallisiin suunnittelijoihin ja brändeihin, jotka tarjoavat laadukkaita ja tyylikkäitä tuotteita. Quayside on osaltaan tehnyt Newcastlen tunnetuksi ostoskaupunkina ja houkuttelee shoppailijoita ympäri maailman.

Kävelyreitit

Quaysiden alue on myös ihanteellinen paikka kävelyretkille. Sen kauniit maisemat ja historialliset rakennukset tarjoavat upean ympäristön nauttia ulkoilmasta ja tutustua kaupungin arkkitehtuuriin. Voit kävellä pitkin joenrantaa ja ihailla upeita näkymiä koko alueelle.

Quaysidelta on myös helppo pääsy muille kaupungin tärkeimmille nähtävyyksille, kuten Newcastlen linna ja Tyne-silta. Voit suunnitella reitin, joka yhdistää nämä kohteet ja kiertää samalla Quayside-aluetta. Näin saat kattavan kierroksen kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä samalla kun nautit kävelystä.

Lisäksi Quayside on suosittu paikka pyöräilyyn ja lenkkeilyyn. Alueelle on rakennettu hyvin hoidettuja pyörätieitä ja jalkakäytäviä, jotka mahdollistavat aktiivisen ulkoilun kauniissa ympäristössä. Voit vuokrata pyörän tai vain kävellä pitkin joenrantaa ja ihailla maisemia.

Teatterit ja museot

Quayside-alueella on myös useita teattereita ja museoita, jotka tarjoavat kulttuurista sisältöä vierailijoille. Oulun taidemuseo sijaitsee aivan Quayside Marketin vieressä ja tarjoaa laajan valikoiman taidenäyttelyitä ja näyttämötaidetta. Voit tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin sekä nauttia esityksistä ja konserteista.

Lisäksi Quayside-aluetta ympäröi useita museoita, kuten BALTIC Centre for Contemporary Art, jossa on esillä nykytaidetta. Voit tutustua erilaisiin taiteen muotoihin ja näyttelyihin, sekä osallistua erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin. Museot tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia ja kokea uutta taiteesta ja kulttuurista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Newcastlen Quayside on erinomainen matkakohde kaikille jotka ovat kiinnostuneita ostoksista, kulttuurista ja ulkoilusta. Alueella on paljon tarjottavaa niin shoppailijoille, kävelijöille kuin kulttuurin ystävillekin. Quayside-aluetta kannattaa ehdottomasti tutkia tarkemmin vieraillessasi Newcastlessa.

Risteilyt joella

Newcastlen Quayside on ihanteellinen paikka nauttia kauniista Newcastlesta ja sen ympäristöstä risteilyllä joella. River Tyne -joella on useita yrityksiä, jotka järjestävät risteilyjä eri pituisina ja erilaisilla teemoilla.

Yksi suosituimmista risteilyistä on sightseeing-risteily, joka tarjoaa upeat näkymät kauniiseen Quaysideen ja sen ympäristöön. Näet kuuluisan Tyne-sillan, Millennium-sillan ja BALTIC-taidemuseon, joka on yksi Quaysiden tunnetuimmista maamerkeistä. Risteilyt tarjoavat myös upeat näkymät Newcastle Crown Courtin historialliselle rakennukselle sekä Sage Gateshead -konserttihallille, joka on arkkitehtoninen mestariteos.

Toinen suosittu risteilyvaihtoehto on ruokaristeily, jossa voit nauttia herkullisen illallisen samalla kun ihailet upeita näkymiä. Risteilyt tarjoavat usein erilaisia ruokavaihtoehtoja, kuten perinteisen englantilaisen sunnuntaipaahtopaistin, buffetin tai gourmetaterioita. Olipa kyseessä romanttinen illallinen kahden hengen kesken tai suurempi ryhmätilaisuus, ruokaristeilyt Quaysidella ovat takuuvarma tapa viettää ikimuistoinen ilta.

Tapahtumat ja festivaalit

Newcastlen Quayside tunnetaan myös vilkkaasta tapahtumakalenteristaan ja jännittävistä festivaaleistaan, jotka houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita ympäri vuoden. Quayside on suosittu kokoontumispaikka erityisesti kesäisin, kun ranta-alue täyttyy värikkäistä markkinakojuista ja ulkoilmakonserteista.

Yksi Quaysiden tunnetuimmista tapahtumista on The Late Shows, joka järjestetään toukokuussa joka vuosi. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua taiteen ja kulttuurin maailmaan, kun monet museot, galleriat ja studiot pitävät ovensa avoinna myöhään yöhön asti. Voit kiertää Quaysidea, tutustua erilaisiin taiteilijoihin ja osallistua erilaisiin työpajoihin ja näyttelyihin.

Quaysidella järjestetään myös useita ruoka- ja juomafestivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Quayside Food Market tarjoaa herkullisia paikallisia herkkuja, tuoreita tuotteita ja käsintehtyjä käsitöitä. Oli kyseessä sitten olutfestivaali, viinijuhlat tai katuruokatapahtuma, Quaysidelta löytyy aina jotain herkullista ja hauskaa jokaiseen makuun.

Näköalapaikat

Quayside tarjoaa upeat näköalat korkealta Ferris Wheel -maailmanpyörästä, joka sijaitsee Gatesheadin puolella joen toisella puolella. Päästessäsi ylös pyörän huipulle, voit nauttia upeista panoraamanäkymistä, joista avautuu kaunis maisema kaupungin yli. Voit ihailla Tyne-siltojen upeaa arkkitehtuuria, Quaysiden vilkasta rantaviivaa ja nähdä jopa etelään pohjoiseen ulottuvan näköalan.

Toinen upea näköalapaikka Quaysidella on Newcastle Castle, joka tarjoaa upeat näkymät joelle ja kaupungin ympärille. Voit kiertää linnan raunioita ja nauttia upeista maisemista, jotka ulottuvat Quaysidelta läpi kaupungin.

Quayside on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Newcastlessa. Risteily joella tarjoaa upeat näkymät kauniille Quaysidelle ja sen maamerkeille. Erilaiset tapahtumat ja festivaalit pitävät Quaysiden vilkkaana ympäri vuoden, ja upeista näköalapaikoista voit ihailla Newcastlea eri puolilta kauniin joen varrella.

Vastaa