Oxford

Oxford: Yliopistokaupunki ja kulttuurin kehto

Oxford on tunnettu yliopistokaupunki Etelä-Englannissa, joka tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen kulttuuria, historiaa ja kauneutta. Kaupunki on koti yhdelle maailman vanhimmista ja arvostetuimmista yliopistoista, Oxfordin yliopistolle, joka on toiminut jo yli 900 vuoden ajan. Oxfordin yliopisto ja sen upeat kollegiaaliset rakennukset ovat kuin aikamatka menneisyyteen. Lisäksi kaupungista löytyy upeita museoita, historiallisia nähtävyyksiä ja lumoavaa englantilaista arkkitehtuuria.

  1. Oxfordin yliopisto: Kulttuurin ja oppimisen keskus

Oxfordin yliopisto on yksi maailman arvostetuimmista oppilaitoksista ja sen kollegiaaliset rakennukset muodostavat kaupungin tärkeimmän nähtävyyden. Voit tutustua yliopiston alueeseen ja kävellä sen kauniilla pihoilla, kuten Christ Church Collegessa, Magdalen Collegessa tai Balliol Collegessa. Joillakin kollegioilla on avoimia kierroksia, joissa voit oppia lisää yliopiston historiasta ja sen merkittävistä alumneista.

  1. Ashmolean-museo: Taiteen ja historian aarreaitta

Ashmolean-museo on yksi maailman vanhimmista museoista ja se on omistettu taiteelle, arkeologialle ja historian esineille. Museossa voit ihailla laajaa kokoelmaa antiikin, keskiajan ja renessanssin taiteesta sekä esineitä eri kulttuureilta ympäri maailmaa. Ashmolean-museo on kulttuurielämys, joka tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja ainutlaatuisia esineitä.

  1. Bodleian-kirjasto: Historiallinen aarre ja oppimisen keskus

Bodleian-kirjasto on yksi maailman vanhimmista kirjastoista ja se on Oxfordin yliopiston pääkirjasto. Kirjasto koostuu useista historiallisista rakennuksista, kuten Duke Humfrey’s Library ja Radcliffe Camera. Voit vierailla kirjastossa opastetuilla kierroksilla ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria. Bodleian-kirjasto on myös inspiroiva paikka kaikille kirjallisuuden ja oppimisen ystäville.

  1. Carfax Tower: Kaupungin symboli ja näköalapaikka

Carfax Tower on Oxfordin kaupungin symboli ja se tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Voit kiivetä torniin ja ihailla maisemia, jossa näet Oxfordin historialliset rakennukset, kirkot ja yliopiston kollegiot. Tornin juurella sijaitseva Carfax-kirpputori on myös suosittu paikka, jossa voit tehdä löytöjä ja tutustua paikalliseen kaupunkikulttuuriin.

Oxford on kaupunki, joka tarjoaa upean yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja oppimista. Seuraavaksi matkamme jatkuu kohti Peterboroughia, jossa voimme tutustua sen upeaan katedraaliin ja viehättävään vanhaan kaupunkiin.

Linkkilista:

  • Oxfordin yliopisto: linkki
  • Ashmolean-museo: linkki
  • Bodleian-kirjasto: linkki
  • Carfax Tower: linkki

Vastaa