St. James’ Park

Historia ja tausta

Newcastlen St. James’ Park on yksi Englannin vanhimmista ja arvostetuimmista jalkapallostadioneista. Se sijaitsee Newcastle upon Tynen kaupungissa, Koillis-Englannissa. Stadionin historia ulottuu aina 1800-luvun loppupuolelle.

St. James’ Parkin juuret ovat Newcastle East Endin jalkapallokentässä, joka perustettiin vuonna 1880. Aluksi kenttä tarjosi tilaa myös muille urheilulajeille, kuten rugbylle. Vuonna 1886 Newcastle East End ja West End yhdistyivät jalkapalloseuraksi nimeltä Newcastle United. Samalla syntyi tarve laajentaa kenttää ja rakentaa paremmat katsomot.

St. James’ Park avattiin virallisesti vuonna 1892 ja sen nimi periytyy lähialueen Pohjoispuiston nimen mukaan. Stadionin kapasiteetti kasvoi nopeasti ja vuonna 1905 sen katsomot vetivät jo yli 30 000 katsojaa. Stadionin kapasiteetti on sittemmin kasvanut useita kertoja ja nykyään se pystyy ottamaan vastaan noin 52 000 katsojaa.

Sijainti ja ympäristö

St. James’ Park sijaitsee Newcastle upon Tynen kaupungin keskustassa, mikä tekee siitä erittäin helposti saavutettavan. Newcastlen rautatieasema on vain lyhyen kävelymatkan päässä stadionilta, mikä tekee junalla matkustamisesta kätevän vaihtoehdon niille, jotka tulevat kaupunkiin kauempaa.

Stadionin ympäristö on täynnä elämää ja toimintaa. Lähellä sijaitsee monia baareja, ravintoloita ja kauppoja, joten vierailijat voivat helposti löytää aktiviteetteja ja viihdettä ennen tai jälkeen ottelun. Myös kaunis Leazes Park on vain lyhyen kävelymatkan päässä stadionilta, joten luonnon ystävät voivat nauttia upeasta ulkoilmasta ennen tapahtumaa.

Pääkatsomo ja stadionin arkkitehtuuri

St. James’ Parkin pääkatsomo on yksi sen vaikuttavimmista ominaisuuksista. Katsomo sijaitsee stadionin länsipuolella ja se koostuu neljästä eri tasosta. Jokainen taso tarjoaa loistavan näköalan pelikentälle ja antaa katsojille mahdollisuuden seurata tapahtumia tiiviisti.

Stadionin arkkitehtuuri on perinteinen englantilainen, mutta se on kokenut muutoksia ja laajennuksia vuosien varrella. Nykyään St. James’ Park on moderni stadion, jossa on kaikki tarvittavat mukavuudet ja palvelut. Katsomoissa on istuimet hyvällä jalkatilalla, jotta katsojat voivat nauttia pelistä mukavasti.

Stadionin ympärillä on myös muita rakennuksia, kuten ravintoloita ja lehdistötiloja. St. James’ Park onkin paitsi jalkapallostadion, myös merkittävä maamerkki ja osa Newcastlen kaupungin siluettia.

Kaiken kaikkiaan St. James’ Park on jalkapallon ystäville ehdottomasti käymisen arvoinen kohde Newcastlessa. Sen pitkä historia, loistava sijainti ja vaikuttava arkkitehtuuri tekevät siitä unohtumattoman kokemuksen kaikille stadionilla vieraileville.

Tunnelma ja fanikulttuuri

Newcastlen St. James’ Park on yksi Englannin jalkapallon tunnetuimmista ja suosituimmista stadioneista. Se on Newcastle United -jalkapallojoukkueen kotistadion ja siellä pelataan Valioliigan otteluita. Stadionin tunnelma ja fanikulttuuri ovatkin olennainen osa Newcastlen matkakokemusta.

St. James’ Parkin tunnelmaa kuvaillaan usein yhdeksi Englannin intohimoisimmista ja kiihkeimmistä. Kun stadionin yli 50 000 katsojaa laulavat yhteen Newcastle Unitedin kannustuslauluja ja huutavat joukkueelleen, katsomossa on tunnettavissa vahva yhteisöllisyys ja fanien palava intohimo. Otteluissa faneilla on tapana kannustaa joukkuettaan äänekkäästi ja luoda jännitteistä ilmapiiriä pelikentälle. Tämä luo ainutlaatuisen kokemuksen, joka jää matkailijan mieleen.

Koska St. James’ Park on niin suosittu kotikenttä, siellä vallitsee myös vahva fanikulttuuri. Newcastle Unitedin kannattajat tunnetaan innokkaista ja omistautuneista faneista, jotka tukevat joukkuettaan huolimatta pelien tuloksista. Fanit pukeutuvat usein joukkueen väreihin ja käyttävät innokkaasti kannustustarvikkeita, kuten huiveja ja lippuja. Stadionilla järjestetään myös erilaisia kannustustapahtumia, kuten laulukilpailuja, jotka vahvistavat fanien yhteenkuuluvuutta. Fanikulttuuriin tutustuminen onkin olennainen osa St. James’ Park -kokemusta.

Museo ja St. James’ Parkin näyttelyt

St. James’ Parkissa sijaitsee myös Newcastle United -museo, joka on suosittu paikka jalkapallon historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Museossa pääsee tutustumaan Newcastle Unitedin rikkaaseen ja värikkääseen historiaan, jossa on nähtävillä muun muassa vanhoja pelipaitoja, palkintoja ja kuvia menneiltä ajoilta. Museossa on myös interaktiivisia näyttelyitä, joissa voi testata omia jalkapallotaitojaan ja oppia lisää seuran saavutuksista.

Stadionin yhteydessä on myös St. James’ Parkin näyttelytiloja, joissa on esillä erilaisia jalkapalloaiheisia näyttelyitä ja taiteilijoiden teoksia. Näyttelytilat tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua paitsi Newcastlen jalkapallon historiaan, myös nykypäivän jalkapallotaiteeseen ja -kulttuuriin.

Ottelut ja tapahtumat

St. James’ Park on paikka, jossa tapahtuu enemmän kuin pelkkää jalkapalloa. Stadionilla järjestetään myös erilaisia konsertteja, tapahtumia ja juhlia, jotka houkuttelevat paikalle niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoita ympäri maailmaa. Suositut artistit ja bändit esiintyvät stadionilla, ja tunnelma kohoaa kattoon kun yleisö laulaa yhdessä suosikkikappaleitaan.

Valioliigan ottelut ovat kuitenkin pääasia St. James’ Parkilla. Paikan päällä ottelua seuratessa pääsee todistamaan huippu-urheilun jännitystä ja taitoa. Matkailijat voivat ostaa lippuja otteluihin etukäteen ja varmistaa paikkansa kannustamassa Newcastle Unitedia stadionilla. Otteluiden aikana kannattaa myös tutustua stadionin kioskien herkkuihin, joita voi nauttia peliä seuratessa.

St. James’ Park ja sen nähtävyydet tarjoavat unohtumattoman kokemuksen jalkapallosta kiinnostuneille matkailijoille. Tunnelma ja fanikulttuuri tekevät vierailusta ainutlaatuisen, museo ja näyttelyt tarjoavat tietoa seuran historiasta, ja ottelut ja tapahtumat saavat sydämen sykkimään nopeammin. St. James’ Park on ehdoton kohde Englannissa vierailijoille, jotka haluavat tutustua Valioliigan ihmeelliseen maailmaan.

Opastetut kierrokset stadionilla

St. James’ Park on Newcastlen ylpeys ja yksi Englannin vanhimmista ja kiehtovimmista jalkapallostadioneista. Tämä kaunis stadioni sijaitsee Newcastle upon Tynen kaupungin keskustassa ja on ehdottomasti vierailun arvoinen. Yksi parhaista tavoista tutustua St. James’ Parkiin on osallistua opastetuille kierroksille, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua stadionin historiaan ja taikaan.

Opastetut kierrokset stadionilla ovat saatavilla lähes päivittäin ja kestävät noin tunnin. Kierroksen aikana sinulle esitellään stadionin eri osat, kuten pukuhuoneet, pelaajien tunneli ja tietysti katsomot. Pääset myös tutustumaan museoon, jossa on esillä St. James’ Parkin rikas historia ja ikoniset hetket. Opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita stadionin menneisyydestä ja sen merkityksestä paikalliselle yhteisölle.

Stadionilla järjestetään myös erityisiä teemakierroksia, kuten entisten pelaajien johdolla tapahtuvia kierroksia. Nämä kierrokset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla entisten tähtipelaajien tarinoita ja saada heidän näkökulmansa St. James’ Parkista. Tämä on todellinen unelmien täyttymys faneille, jotka pääsevät läheltä näkemään ja kuulemaan ikoneita, jotka ovat kunnioitettuja ympäri maailmaa.

Ravintolat ja ostospaikat stadionin läheisyydessä

St. James’ Parkin läheisyydessä sijaitsee useita ravintoloita ja ostospaikkoja, jotka tarjoavat vierailijoille monipuolisia vaihtoehtoja. Saat ostettua fanituotteita ja muuta jalkapallorekvisiittaa jopa stadionin läheisyydessä sijaitsevista kaupoista. Fanien iloksi on myös ravintoloita, joissa voit nauttia hyvää ruokaa ennen tai jälkeen stadionkierroksen.

Yksi suosituimmista ravintoloista St. James’ Parkin lähistöllä on ”Legends Bar & Cafe”.Tämä aito jalkapalloaiheinen pubi tarjoilee herkullisia pubiruokia ja on täydellinen paikka rennolle illalliselle tai juomille ottelun jälkeen. Täällä voit myös tavata muita jalkapallofaneja ja jakaa yhteistä intohimoa lajia kohtaan.

Jos etsit hieman hienompaa illallista, kannattaa suunnata Quayside-alueelle, joka sijaitsee kävelymatkan päässä stadionilta. Täältä löydät useita korkeatasoisia ravintoloita, joissa voit nauttia kansainvälisestä ja paikallisista herkuista upeissa joenrantanäkymissä. Quayside on myös vilkas alue baareineen ja yöelämällään, joten voit jatkaa iltaa vaikuttavissa ympäristöissä.

Vinkit vierailijoille

Jos suunnittelet vierailua St. James’ Parkiin, tässä muutama käytännön vinkki, jotka auttavat sinua valmistautumaan ja nauttimaan vierailustasi täysin siemauksin.

Ensinnäkin, varaa lippusi stadionkierrokselle etukäteen varmistaaksesi paikkasi. Kierrokset voivat olla suosittuja, erityisesti ottelupäivinä, joten varaus etukäteen takaa sinulle haluamasi ajankohdan.

Toiseksi, ota mukaan mukavat kengät, sillä stadionilla tulee kävelyä ja portaita kiipeämistä. St. James’ Parkin katsomot ovat jyrkät, mutta tarjoavat upeat näkymät kentälle.

Kolmanneksi, varaudu sääolosuhteisiin. Newcastle tunnetaan Englannin sateisimpana kaupunkina, joten olisi hyvä ottaa mukaan sateenvarjo tai sadetakki, jos vierailusi aikana sattuisi satelemaan.

Lopuksi, älä unohda kameraa. St. James’ Park on upea rakennus sekä ulkoa että sisältä ja haluat varmasti tallentaa muistoja tästä ainutlaatuisesta paikasta.

Kun noudatat näitä vinkkejä, voit olla varma, että saat unohtumattoman kokemuksen St. James’ Parkista ja Newcastlen jalkapallotunnelmasta. Opi stadionin historiaa, nauti paikallisesta ruoasta ja jätä vierailustasi upeat muistot.

Vastaa