Bridge of Sighs

Sijainti ja historia

Cambridgen nähtävyyksien joukossa kiinnostava kohde on Bridge of Sighs, jonka sijainti on St John’s College -yliopiston yläpuolella. Silta yhdistää kaksi yliopiston rakennusta, ja se on rakennettu vuonna 1831. Nimensä silta on saanut Venetsiassa sijaitsevan samannimisen sillan mukaan, joka tunnetaan murheensillanakin. Cambridgen Bridge of Sighs on saanut nimensä sen rakennuksen murheellisen sään vuoksi, joka yhdistää yliopiston kahdet osat.

Silta on tärkeä osa Cambridgen arkkitehtuuria ja historiaa, ja se houkuttelee vuosittain satoja turisteja ihailemaan sen kauneutta ja oppimaan sen historiasta. Silta on osa Cambridgen unien kaupunkia ja se tarjoaa upean näköalan kaupungin ylle.

Arkkitehtuuri ja ulkonäkö

Bridge of Sighs on tunnettu kauniista goottilaisesta arkkitehtuuristaan. Silta on valmistettu kivestä ja sen kaarisillat ja koristeet ovat upea näky. Silta on kuin aikamatka menneisyyteen ja se on säilyttänyt alkuperäisen ulkonäkönsä vuosien varrella.

Siltaa ympäröivät vehreät puutarhat ja vanhat rakennukset, jotka luovat romanttisen ilmapiirin. Sillalta avautuu upea näkymä jokeen ja ympäröivään kaupunkiin. Silta on suosittu valokuvauskohde, ja sen kauneus houkuttelee monia kävijöitä ihailemaan sitä läheltä.

Yhteydet Cambridgen yliopistoon

Bridge of Sighs yhdistää kaksi St John’s College -yliopiston rakennusta, ja sillalta on helppo pääsy yliopiston alueelle. Yliopistolla on pitkä ja vaikutusvaltainen historia, ja sillan kautta kävellessä voi tuntea menneiden aikakausien tunnelman. Yliopistoalueella voi tutustua myös muihin historiallisiin rakennuksiin ja nauttia akateemisesta ilmapiiristä.

Silta on tärkeä osa Cambridgen yliopiston perinnettä ja sillä on oma paikkansa kaupungin kulttuuriperinnössä. Bridge of Sighs rohkaisee vierailijoita tutustumaan yliopistoon ja sen merkittäviin saavutuksiin, ja se on osa kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa ja viehätystä.

Legenda ja nimi

Cambridgen yliopiston yhteydessä sijaitseva Bridge of Sighs on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Sillan nimi juontaa juurensa Venetsian kuuluisasta Sighs-sillasta, jonka uskotaan saaneen nimensä sen ali kulkevien vankien huokauksista. Cambridgen Bridge of Sighs on saanut innoituksensa tästä italialaisesta legendasta, ja se onkin yksi Cambridge University Collegesin kauneimmista rakennuksista.

Siltojen kauneus ja merkitys

Bridge of Sighs tunnetaan kauniista goottilaisesta arkkitehtuuristaan ja sen kauniista näkymistä Cam-joelle. Silta yhdistää kaksi St John’s College -yliopiston rakennusta, ja se on rakennettu vuonna 1831. Sillan kauneus ja arkkitehtoninen tyyli tekevät siitä suositun kohde valokuvaukseen ja sen ylittäminen on ikimuistoinen kokemus niin paikallisille asukkaille kuin turisteillekin.

Sillan suosio turistien keskuudessa

Bridge of Sighs on yksi Cambridgen suosituimmista nähtävyyksistä, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailman. Silta on suosittu valokuvauskohde ja sen kauneus ja historiallinen merkitys houkuttelevat matkailijoita tutustumaan lähemmin Cambridgen kulttuuriin ja historiaan. Sillan läheisyydessä sijaitsee myös muita nähtävyyksiä, kuten Cambridgen yliopiston upeat rakennukset ja kauniit puutarhat, jotka tekevät alueesta suositun paikan viettää aikaa ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Valokuvauksellinen nähtävyys

Cambridgen maineikas Bridge of Sighs, suomeksi ”Huokausten silta”, on yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä. Sillan kaareva muoto ja kauniit yksityiskohdat tekevät siitä erityisen valokuvauksellisen kohteen. Sijaiten St John’s-Collegen yläpuolella, silta tarjoaa upeat näkymät Cam-joelle ja yliopiston upeille rakennuksille. Silta rakennettiin vuonna 1831 ja se on saanut nimensä Venetsian Rialton sillasta, jota kutsutaan samalla nimellä italialaisen kaupungin nostalgisen huokailun vuoksi. Bridge of Sighs tarjoaa upean mahdollisuuden ikuistaa Cambridgen kauneutta valokuviin ja on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaupungissa.

Vierailuvinkit ja aukioloajat

Bridge of Sighs on suosittu turistikohde Cambridgessa, joten vierailijoita kannattaa valmistautua siihen, että silta saattaa olla vilkas paikka erityisesti kesäaikaan. Parhaat hetket välttää ruuhkia ovat aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä. Sillalle pääsee parhaiten kävellen kaupungin keskustasta ja lähellä sijaitsevilta hotelleilta. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan, joten on suositeltavaa tarkistaa ne etukäteen. Useimmiten silta on avoinna päivittäin auringonnoususta auringonlaskuun asti, mutta tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa esimerkiksi virallisilta matkailusivustoilta. Vierailijoiden kannattaa varautua siihen, että siltaan ei välttämättä pääse sisälle, mutta sen ulkopuolelta voi ihailla upeita näkymiä ja ottaa valokuvia.

Muut lähistön nähtävyydet

Cambridgessa riittää nähtävää Bridge of Sighsin lisäksi. Kaupunki on tunnettu maailmankuulusta yliopistostaan ja upeasta arkkitehtuuristaan. Kävellen ympäri kaupunkia voi ihastella upeita rakennuksia ja vehreitä puistoja. Lähellä sijaitsee myös Cam-joen varrella sijaitseva King’s College ja sen upea kappeli. Cambridgen yliopiston useat collegen tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Myös monet museot ovat ehdottomasti vierailun arvoisia, kuten esimerkiksi Fitzwilliam Museum, joka on koti laajalle taidekokoelmalle. Cambridgen charmikkaat kujat ja vilkas kulttuurielämä tarjoavat vierailijoille paljon koettavaa ja nähtävää, joten kannattaa varata aikaa myös muille kaupungin nähtävyyksille.

Vastaa