Angel of the North

**Historia ja tausta**

Angel of the North on David Whiten luoma veistos, joka sijaitsee Gatesheadin kaupungissa, Länsi-Englannissa. Veistoksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1994 ja se valmistui vuonna 1998. Angel of the North on yksi Newcastle upon Tynen alueen tunnetuimmista ja ikonisimmista nähtävyyksistä.

Veistoksen historia juontaa juurensa vuoteen 1994, jolloin Gatesheadin kaupunki päätti tilata taiteilija David Whittelta teoksen, joka kuvastaisi alueen ammattityöläisten roolia ja teollista perintöä. Whitten tehtävänä oli suunnitella ja rakentaa maamerkki, joka toimisi porttina pohjoiseen Englantiin.

Whitte valitsi sijainniksi Brydonin valtatien lähellä sijaitsevan kukkulan, josta veistos hallitsee maisemaa. Angel of the Northin sijainti oli myös tärkeä, sillä se symboloi pohjoiseen suuntautuvia matkoja ja välitti viestin siitä, että Newcastle upon Tyne on tärkeä portti Skotlantiin.

**Sijainti ja pääsy**

Angel of the North sijaitsee Gatesheadin kaupungissa, Tyne and Wearin kreivikunnassa, Pohjois-Englannissa. Veistos sijaitsee aivan A1(M)-moottoritien vieressä, mikä tekee siitä helpon matkailukohteen saavuttaa autolla. Lähimmät suuret kaupungit ovat Newcastle upon Tyne ja Durham, joiden kautta voi matkustaa junalla Angel of the Northin läheisyyteen.

Parkkipaikkoja on saatavilla veistoksen vieressä, joten autolla liikkuvat matkailijat voivat kätevästi pysäköidä ja tutustua veistokseen. Lisäksi myös bussiyhteys on tarjolla, joka tuo matkailijoita lähelle veistosta.

Angel of the Northin sijainti tekee siitä myös näkyvän maamerkin, joka on helppo havaita kaukaa. Se on erottuva maamerkki tien päällä matkaaville ja houkuttelee matkailijoita pysähtymään tutustumaan tähän vaikuttavaan teokseen.

**Ulkonäkö ja arkkitehtuuri**

Angel of the North on jättimäinen veistos, joka kohoaa korkeuteen 20 metriä ja sillä on siipien kärkiväli 54 metriä. Se koostuu yli 200 tonnin painoisista teräselementeistä, jotka on kiinnitetty suureen betonijalustaan. Veistos seisoo keskellä nurmialuetta, joka on siististi hoidettu ja ympäröity puistomaisella maisemalla.

Veistoksen ulkonäkö ja arkkitehtuuri ovat nykyaikaisia ja vaikuttavia. Se on valmistettu teräksestä ja sen pinta on patinoitunut ajan myötä, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja antaa sille rouhean ilmeen. Angel of the North seisoo voimakkaana ja ylväänä, ikään kuin suojellen aluetta ja toivottaen matkailijat tervetulleiksi.

Veistoksen ulkonäkö ja sen rohkea sijoittaminen maisemaan herättävät voimakkaita tunteita ja ajatuksia. Se on symboli voimasta, toivosta ja yhteydestä. Veistos on myös kuvattu monissa elokuvissa, musiikkivideoissa ja dokumenteissa, joka todistaa sen tärkeyden ja arvon englantilaisessa kulttuurissa.

Angel of the North on ehdoton vierailukohde Newcastle upon Tynen alueella. Se ei pelkästään edusta alueen historiaa ja perintöä, vaan myös symboloi voimaa ja toivoa. Vaikuttavan ulkonäkönsä ansiosta se jää taatusti matkailijoiden mieleen ja tarjoaa unohtumattomia hetkiä vierailulle.

Koko ja mitat

Angel of the North on valtava taideteos, joka sijaitsee Gatesheadissa, Newcastlen kaupungista pohjoiseen Englannissa. Se on yksi maailman suurimmista veistoksista ja sen vaikuttava koko ei jää keneltäkään huomaamatta. Patsaan siivet venyvät 54 metriin ja se seisoo korkeudeltaan 20 metriä. Kokonaisuudessaan patsaan paino on noin 200 tonnia.

Tämä massiivinen teräksestä valmistettu veistos on suunniteltu maaottavaksi teoksen rakentaneille insinööreille ja teräsrakennusten valmistajille. Angel of the North sai alkunsa vuonna 1994, kun brittiläinen taiteilija Antony Gormley sai tehtäväkseen suunnitella veistoksen ilmaisemaan alueen henkeä ja identiteettiä. Patsaan valmistaminen kesti noin kolme vuotta ja se vihittiin virallisesti käyttöön vuonna 1998.

Symboliikka ja merkitys

Angel of the North on symboli Gatesheadin kaupungin ja koko Pohjois-Englannin ylpeydelle ja identiteetille. Veistoksen siivet ovat väljästi levitetyt, ikään kuin se valmistautuisi lentoon. Tämä symboloi alueen menneisyyttä ja samalla viittaa myös tulevaisuuteen ja sen mahdollisuuksiin. Taiteilija Antony Gormley halusi luoda veistoksen, joka voisi toimia suojelijana ja innoittajana kaikille alueen asukkaille.

Angel of the North näyttää erilaiselta eri näkökulmista ja eri sääolosuhteissa. Patsas muuttaa muotoaan valon ja varjon vaihtelun myötä ja se voi näyttää erityisen vaikuttavalta auringonlaskun aikaan tai voimakkaan tuulen puhaltaessa sen ympärillä. Taiteilija on ilmaissut tarkoituksensa luoda teos, joka reagoi ympäristöönsä ja jättää vahvan vaikutuksen katsojaan.

Kävijöiden kokemukset

Angel of the North on tullut suosittu nähtävyys ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita eri puolilta maailmaa. Monet kävijät kokevat veistoksen vaikuttavana ja yllättävänä, etenkin sen massiivisen koon takia. Se on myös suosittu kuvauskohde, ja moni matkailija haluaa ikuistaa hetkensä tämän mahtavan veistoksen edessä.

Veistos on sijoitettu korkealle kukkulan päälle, joten se on näkyvissä kauas. Tämä lisää sen vaikutusta ja tekee siitä erottuvan maastossa. Angel of the North on myös tärkeä osa paikallista yhteisöä ja se on tullut tunnetuksi Gatesheadin kaupungin symbolina. Monet asukkaat ovat ylpeitä siitä ja pitävät sitä osana omaa kulttuuriaan ja historiaansa.

Kaiken kaikkiaan Angel of the North on vaikuttava veistos, joka herättää vahvoja tunteita niin kävijöissä kuin paikallisissa asukkaissakin. Sen epätavallinen muoto ja massiivinen koko tekevät siitä näkemisen arvoisen kohteen Newcastlen alueella vieraileville. Jokainen, joka haluaa kokea jotain ainutlaatuista ja inspiroivaa, ei voi jättää väliin tilaisuutta vierailla tämän upean taideteoksen luona.

Valokuvausmahdollisuudet

Angel of the North eli ”Pohjolan enkeli” on yksi Newcastlen tunnetuimmista nähtävyyksistä ja samalla erinomainen kohde valokuvaajille. Tämä massiivinen metallipatsas, joka kurottaa kohti taivasta, tarjoaa upean ja vaikuttavan näyn. Patsas on yli 20 metriä korkea ja sen siivet levittyvät yli 50 metrin kaarella. Sen mahtava koko ja vaikuttava ulkonäkö tekevät siitä täydellisen kohteen valokuvaukselle.

Patsas on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan valokuvien kannalta. Teräksen pinta heijastaa valoa eri tavoin eri aikoina päivästä ja sääolosuhteista riippuen, joten voit saada upeita valoefektejä kuviisi. Auringonpaisteessa patsas kimaltelee ja heijastaa ympäröivää maisemaa, kun taas pilvisellä säällä sen teräksinen pinta luo teollisen ja jylhän tunnelman.

Angel of the North sijaitsee laajalla niityllä, mikä luo upeat taustataidetta valokuville. Voit kuvata patsasta kauempaa ja hyödyntää sen mittasuhteita sommittelussa, tai voit ottaa lähikuvia ja korostaa yksityiskohtia. Myös patsaan ympärillä oleva luonto ja maisema tarjoavat mielenkiintoisia kuvakulmia ja kontrasteja. Valokuvaajalle Angel of the North tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia luovuudelle.

Ympäröivä maisema

Angel of the North sijaitsee Gatesheadin kaupungin lähellä, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Newcastlen keskustasta. Patsas on sijoitettu korkealle kukkulalle, mikä tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Kukkulan laelta avautuu panoraamanäkymä Gatesheadin ja Tyne-joen yli, ja voit ihailla Newcastlen kaupungin siluettia kauempana.

Ympäröivä maisema on myös erinomainen valokuvauskohde. Kukkulalla kasvavat ruohikot, pensaat ja kukat luovat kauniin kehyksen patsaalle. Voit valita erilaisia kuvakulmia ja ottaa kuvia patsaasta eri suunnista. Joenrannassa sijaitseva Sage Gateshead -konserttitalo ja Tyne-sillat tarjoavat myös mielenkiintoisia elementtejä kuviin.

Maisema yhdistettynä Angel of the Northin vaikuttavaan patsaaseen luo upeita kontrasteja, jotka voit tallentaa valokuvin ikuisiksi muistoiksi. Voit napata kuvia auringonlaskun aikaan tai odottaa, kun taivas on täynnä dramaattisia pilviä. Riippumatta siitä, minkä vuodenajan tai päivänajan valitset, ympäröivä maisema tarjoaa upeita valokuvamahdollisuuksia.

Muut lähellä sijaitsevat nähtävyydet

Angel of the Northin lisäksi Newcastlessa ja sen ympäristössä on monia muita nähtävyyksiä, jotka kannattaa ottaa huomioon vierailun aikana. Newcastle upon Tynen keskusta on täynnä kauniita historiallisia rakennuksia, kuten Newcastle Castle ja Grey’s Monument. Täällä voit kuvata arkkitehtuuria ja tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan.

Newcastlen kauniit puistot, kuten Leazes Park ja Town Moor, tarjoavat myös upeat mahdollisuudet valokuvaamiseen. Vihreät puitteet ja avoin maisema tarjoavat kauniita taustoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Voit ottaa luontoaiheisia kuvia tai kuvia ihmisistä nauttimassa ulkoilmasta.

Newcastlen ympäristössä on myös muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten BALTIC Centre for Contemporary Art, joka tarjoaa uusinta nykytaidetta. Voit ottaa kuvia installaatioista ja taideteoksista sekä nauttia näyttelyistä. Tyne-sillat, kuten Tyne Bridge ja Millennium Bridge, ovat myös suosittuja valokuvauskohteita, jotka tarjoavat upeat näkymät joelle ja kaupungille.

Joten jos suuntaat Newcastlen suuntaan ja olet innokas valokuvaaja, Angel of the North ja sen ympäristö tarjoavat upeat valokuvausmahdollisuudet. Pääset ikuistamaan upeita maisemia, taiteellisia yksityiskohtia ja patsaan vaikuttavaa ilmettä. Muista ottaa mukaasi kamera ja nauti valokuvauksesta tässä upeassa ympäristössä.

Vastaa