Covent Garden

Historia

Covent Garden on historiallinen alue Lontoon länsipuolella. Alunperin Covent Garden oli luostari, joka perustettiin 1200-luvulla vihanneksiin ja yrtteihin erikoistuneita munkkeja varten. Nimi ”Covent Garden” tulee aikanaan paikalla olleen luostarin viereisestä hedelmä- ja vihannespuutarhasta.

Nykypäivän Covent Gardenin alueella sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, joista tunnetuin on Royal Opera House. Tämä arvokas rakennus on toiminut Lontoon oopperatalona jo vuodesta 1732 asti. Covent Gardenin ympärillä sijaitsee myös monia muita vanhoja rakennuksia, kuten St. Paulin kirkko ja Carousel-ravintola, jotka tuovat esiin alueen pitkän historiansa.

Markkinat ja myymälät

Covent Garden on tunnettu vilkkaasta markkinameiningistään. Alueella sijaitsee useita viihtyisiä markkinahalleja ja toreja, joista voi löytää niin ruokaa kuin käsitöitäkin. Varsinkin Apple Market on suosittu, ja siellä voi ostaa muun muassa vaatteita, koruja ja käsitöitä. Lisäksi viikonloppuisin Covent Gardenin päätorilla järjestetään toritapahtuma, johon osallistuu erilaisia paikallisia myyjiä.

Covent Gardenin alueelta löytyy myös runsaasti mielenkiintoisia liikkeitä ja putiikkeja. Neal’s Yard on pieni kuja, joka tunnetaan erityisesti luonnonkosmetiikkaa myyvistä liikkeistään. Liikkeiden kirjo alueella on laaja, ja sieltä voi löytää niin kuuluisia brändejä kuin uniikkeja ja paikallisia tuotteita.

Teatterit ja esitykset

Covent Garden on Lontoon teatterialueiden keskus, ja siellä sijaitsee useita tunnettuja teattereita. Royal Opera House on tietenkin alueen tunnetuin teatteri, jossa voi nauttia ooppera- ja balettiesityksistä. Lisäksi Covent Gardenista löytyy myös monet muut teatterit, kuten Lyceum Theatre ja Duchess Theatre. Näiltä teattereilta voi löytää laajan valikoiman erilaisia näytelmiä ja musikaaleja.

Covent Gardenin alueella järjestetään myös paljon katuesityksiä ja konsertteja. Alueella voi törmätä akrobaatteihin, muusikoihin, taikureihin ja koomikoihin, jotka esittävät taitojaan kaduilla ja toreilla. Erilaiset esiintyjät luovat vilkkaan ja elävän ilmapiirin alueelle, ja ne houkuttelevat niin lontoolaisia kuin turistejakin viettämään aikaa Covent Gardenissa.

Covent Garden on ehdottomasti näkemisen arvoinen alue Lontoossa. Sen historia ja viehättävä markkinatunnelma houkuttelevat vierailijoita, ja teattereiden ja konserttien tarjonta takaa monipuolisen viihtymisen. Covent Garden on paikka, jossa voi tutustua Lontoon kulttuuriin ja nauttia ainutlaatuisesta atmosfääristä.

Ruokakulttuuri ja ravintolat

Covent Garden on yksi Lontoon tunnetuimmista kaupunginosista, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa sen upeiden nähtävyyksien lisäksi myös ruokakulttuurin ja ravintoloiden vuoksi. Alue tarjoaa monipuolisen valikoiman ruokapaikkoja, joista jokaiselle löytyy jotakin.

Kun astut Covent Gardenin alueelle, sinut ympäröi lukuisat kahvilat, ravintolat ja pikaruokapaikat, jotka tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Täällä voit maistella kaikenlaisia ​​ruokia, aina perinteisestä brittiläisestä keittiöstä aasialaisiin ja italialaisiin herkkuihin. Alueella on myös useita markkinoita, joista voi ostaa tuoretta ruokaa paikallisilta tuottajilta.

Yksi Covent Gardenin kuuluisista ruokakohteista on Borough Market. Tämä vilkas ruokatori tarjoaa laajan valikoiman paikallisia tuotteita, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, lihaa, juustoja ja leivonnaisia. Täällä voit käydä nauttimassa herkullisen lounaan tai illallisen, ja samalla kokea paikallisen ruokakulttuurin tunnelman.

Lisäksi Covent Gardenissa on useita tunnettuja ravintoloita, jotka tarjoavat laadukkaita ruokaelämyksiä. Yksi niistä on The Ivy, joka on ollut suosittu ravintola jo yli sata vuotta. Täällä voit nauttia perinteisistä brittiläisistä ruokalajeista modernilla otteella, samalla kun ihailet ravintolan upeaa sisustusta. Myös Dishoom on suosittu ravintola, joka tarjoaa intialaista ruokaa modernilla ja rennolla tavalla.

Museot ja taidegalleriat

Covent Garden on myös taiteen ja kulttuurin keskus, jossa sijaitsee useita museoita ja taidegallerioita. Alueella voit sukeltaa lontoolaisen taiteen ja historian maailmaan.

Yksi Covent Gardenin kuuluisimmista museoista on British Museum, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä. Tämä maailmanluokan museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia, jotka kattavat laajan aikakauden ihmishistoriasta. Pääset tutustumaan muun muassa muinaiseen Egyptiin, antiikin Kreikkaan ja Roomaan sekä moniin muihin kiehtoviin kulttuureihin.

Pienempiä ja intiimimpiä taidegallerioita Covent Gardenissa ovat esimerkiksi National Gallery ja Tate Modern. National Galleryssa voit ihailla taideteoksia renessanssin mestareilta ja impressionisteilta, kun taas Tate Modernissa näet modernin taiteen näyttelyitä. Nämä galleriat tarjoavat upean mahdollisuuden perehtyä taiteeseen ja kulttuuriin viettäessäsi aikaa Covent Gardenissa.

Musiikki ja konsertit

Covent Garden on myös tunnettu musiikin ja konserttien tarjonnastaan. Alueella sijaitsee kuuluisa Royal Opera House, joka tunnetaan maailman parhaana oopperatalona. Täällä voit nauttia upeista oopperaesityksistä ja baletista, esitykset tarjoavat unohtumattomia kokemuksia musiikin ystäville.

Lisäksi Covent Gardenissa on useita musiikkiklubeja ja -baarit, joissa voit nauttia elävästä musiikista ja livetapahtumista. Esimerkiksi Ronnie Scott’s Jazz Club tarjoaa korkeatasoisia jazz-esityksiä, kun taas The Lyceum Theatre on suosittu paikka musikaalien ja teatteriesitysten katsomiseen.

Covent Gardenin alue on täynnä elämää ja tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia kokemuksia. Riippumatta siitä, oletko kiinnostunut ruuasta, taiteesta vai musiikista, täällä on jotain jokaiselle. Covent Garden on ehdoton matkakohde, kun etsit uusia elämyksiä Lontoon nähtävyyksien joukosta.

Puistot ja viheralueet

Covent Garden, Lontoon suosittu matkailukohde, ei ehkä ensisilmäyksellä tunnu paikalta, jossa voisi nauttia luonnon rauhasta ja vihreydestä. Kuitenkin alueella on useita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat paitsi hengähdystauon vilkkaan kaupungin keskellä, myös mahdollisuuden nauttia upeista maisemista.

Yksi Covent Gardenin suosituimmista viheralueista on upea Lincoln’s Inn Fields, joka on Lontoon suurin puisto. Puisto sijaitsee aivan Covent Gardenin lähellä ja tarjoaa vierailijoilleen vehreitä nurmikenttiä ja kauniita kukkapenkkejä. Täällä voit istahtaa penkille ja rentoutua tai vaikkapa nauttia eväitä piknikillä.

Toinen merkittävä viheralue lähellä Covent Gardenia on Royal Opera Housen takana sijaitseva Covent Garden Piazza. Vaikka tämä alue on enemmänkin aukioiden ja katujen ympäröimä kuin perinteinen puisto, se tarjoaa silti viihtyisän ympäristön ulkoiluun ja rentoutumiseen. Alueella on myös usein erilaisia tapahtumia ja esityksiä, jotka tuovat eloa ja iloa kävijöille.

Nähtävyydet lähellä Covent Gardenia

Covent Gardenin alueella riittää nähtävää ja koettavaa, mutta myös sen läheisyydestä löytyy useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Yksi kävelyetäisyydellä oleva nähtävyys on British Museum, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti valtavasta kokoelmastaan. Museo tarjoaa näyttelyitä eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa, mukaan lukien muumiot, antiikin kreikkalaiset veistokset ja Rosettan kiven. British Museum on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Toinen suosittu nähtävyys Covent Gardenin läheisyydessä on Somerset Housen rakennus. Tämä upea palatsi sijaitsee Thamesjoen rannalla ja tarjoaa vierailijoilleen näyttelyitä, elokuvia ja musiikkiesityksiä. Lisäksi rakennuksen edustalla on talvisin luistinrata, joka houkuttelee sekä turisteja että paikallisia nauttimaan talvisesta tunnelmasta.

Ostoskeskukset ja putiikit

Covent Garden tunnetaan myös vilkkaana ostosalueena, jossa on paljon putiikkeja, tavarataloja ja markkinoita. Alueella on tarjolla sekä tunnettujen brändien että paikallisten suunnittelijoiden liikkeitä, joten ostoksia tehdessäsi voit löytää ainutlaatuisia ja persoonallisia tuotteita.

Covent Garden Market on ehdoton paikka vierailla, kun haluat tutustua alueen ostosmahdollisuuksiin. Täällä voit vierailla sekä perinteisessä katettussa markkinahallissa että ulkoilmakojuissa, joissa myydään kaikkea vaatteista koruihin ja käsitöistä herkkuihin. Markkinoilta löytyy myös paljon design-liikkeitä, joissa voit ostaa kotiisi uniikkeja sisustustuotteita tai vaikka muistoja Lontoosta.

Lähellä Covent Gardenia sijaitsee myös kuuluisa Oxford Street, joka on yksi Lontoon suurimmista ostoskaduista. Täältä löytyy runsaasti niin kansainvälisten merkkien kuin suurten tavaratalojenkin liikkeitä. Oxford Streetin varrella voit etsiä uusia vaatteita tai hankkia lahjoja ystäville ja perheelle.

Covent Gardenin alueella on siis paljon tarjottavaa niin luonnonystäville, kulttuurin harrastajille kuin shoppailijoillekin. Olit sitten kiinnostunut historiasta, taiteesta tai muodista, Covent Gardenissa varmasti tuntuu, että tekemistä ja nähtävää riittää.

Vastaa