The Deep (meriakvaario)

Historia

Hullin kaupungissa Englannissa sijaitseva The Deep on yksi maailman kuuluisimmista meriakvaarioista. Se avattiin yleisölle vuonna 2002 ja on siitä lähtien houkutellut kävijöitä ympäri maailmaa. The Deepin tarina alkoi kuitenkin jo paljon aiemmin.

Ideaa meriakvaariosta alettiin kehitellä jo 1990-luvun alussa, kun Hullin kaupungin päättäjät halusivat luoda jotain erityistä kaupungin keskustaan. Pian suunnitelmaan liittyi myös tavoite edistää ympäristötietoisuutta ja merien suojelua. Tämä teema antoi suunnittelijoille lisävauhtia, ja The Deep alkoi hahmottua.

Itse rakennusprojekti käynnistyi vuonna 1998, ja sen aikana rakennettiin valtava akvaario, joka pystyy pitämään sisällään peräti 2,5 miljoonaa litraa vettä. Apuna käytettiin uusinta tekniikkaa, ja rakennuksen suuri lasikatto antaa vierailijoille upean näköalan akvaarioon.

The Deepin merkittävyys korostuu myös sen sijainnilla. Se on nimittäin rakennettu Kingston upon Hullin Albert Dockiin, joka on historiallisesti tärkeä alue ja osa Englannin teollista perintöä. Rakennus itsessäänkin on arkkitehtoninen taidonnäyte, joka sulautuu kauniisti ympäröivään ympäristöön.

Näyttelyt

The Deepiin astuessaan vierailijat pääsevät tutustumaan monipuoliseen näyttelyyn, joka on jaettu useisiin eri osiin. Ensimmäisenä huomion kiinnittää kenties suurin vetonaula eli Lagoon of Light. Tämä osio sisältää 10 metriä syvän altaan, jossa asustelee lukuisia vedenalaisia olentoja, kuten haita ja rauskuja. Vierailijat voivat ihailla pinnalta tai lasiseinän läpi tätä värikästä ja monipuolista vedenalaista maailmaa.

Näyttelyissä päästään myös tutustumaan merieläinten elämään eri puolilla maailmaa. Amazon-näyttely tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Amazonin sademetsän merieläimiin ja niiden luontaiseen elinympäristöön. Beringinmeri-näyttely taas vie vierailijat Pohjois-Tyynenmeren kylmiin vesiin, jossa nähdään muun muassa jääkarhuja ja hylkeitä.

Merieläimet

The Deep on koti monille harvinaisille ja uhanalaisille merieläimille. Siellä asustaa muun muassa yli 40 haita ja rauskuja, kuten merimakea, tiikerihai ja leijonahai. Akvaariossa on myös oma leviäkaappi, jossa vierailijat voivat ihailla monenlaisia leväkaloja.

Kaikkein vaikuttavinta on ehkäpä nähdä valtamerten suurimmat asukkaat eli valaat. The Deepissä on oma suuri allas, josta voi onnekkaimmilla hetkillä bongata vaikkapa pilkkuaallon, joka on yksi maailman suurimmista kaloista. Altaan yläpuolella kulkee kävelysilta, josta voi seurata näitä valtavia olentoja niiden uiskennellessa altaassa.

The Deep ei ole pelkästään turistinähtävyys, vaan akvaario panostaa myös tutkimukseen ja suojeluun. Se osallistuu aktiivisesti merien eläimistön pelastustoimintaan ja tutkii tapoja, joilla meriekosysteemejä voitaisiin suojella ja elvyttää. Vierailijoiden lisäksi myös tutkijat ja opiskelijat pääsevät hyödyntämään The Deepin tarjoamia mahdollisuuksia.

The Deep on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde kaikille merenelävistä kiinnostuneille. Sen upea ja täynnä oppia oleva näyttely tarjoaa unohtumattoman elämyksen, ja samalla vierailija voi tietoisuuttaan lisäämällä olla mukana edistämässä merien suojelua ja tutkimusta.
Hullin nähtävyydet – The Deep (meriakvaario)

Sukellusnäytökset

The Deep on Englannin Kingston upon Hullissa sijaitseva meriakvaario, joka tarjoaa vierailijoilleen upean mahdollisuuden tutustua meren upeaan maailmaan ja sen asukkaisiin. Yksi merkittävä kokemus The Deepissä on sukellusnäytökset, jotka tarjoavat vierailijoille aivan ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä lähemmäs meren elämää.

Sukellusnäytöksissä ammattitaitoiset sukeltajat laskeutuvat The Deepin valtavaan ja syvään akvaarioon, jossa he liikkuvat kuin kala vedessä. Tämä antaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä, miten meren eläimet käyttäytyvät luonnollisessa ympäristössään. Sukeltajat toimivat jatkuvana oppaana ja pystyvät vastaamaan vierailijoiden kysymyksiin sekä tarjoamaan mielenkiintoisia faktoja meren eläimistä.

Sukellusnäytöksiä järjestetään useita päivässä, joten vierailijat voivat valita itselleen sopivan ajan tutustuakseen meren ihmeisiin. Tämä antaa myös mahdollisuuden suunnitella vierailunsa ja osallistua muihin aktiviteetteihin The Deepissä.

Interaktiiviset aktiviteetit

The Deep tarjoaa vierailijoilleen myös laajan valikoiman interaktiivisia aktiviteetteja, jotka tekevät vierailusta entistäkin mieleenpainuvamman. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on ”Touch Pool”, jossa vierailijat pääsevät koskettamaan meren eläimiä.

Touch Poolissa vierailijat voivat kokea esimerkiksi haiden, rauskujen ja rapujen koskettamisen. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tuntea meren eläimien erilaisia koostumuksia ja rakenteita sekä oppia niistä enemmän. Aina paikalla on myös opas, joka auttaa vierailijoita ja tarjoaa lisätietoa koskettamistaan eläimistä.

Lisäksi The Deepissä on mahdollisuus osallistua päivittäisille kävelykierroksille, joilla oppaat esittelevät erilaisia meren asukkaita ja kertovat niiden elämästä ja tottumuksista. Kierroksilla pääsee lähelle esimerkiksi haille, merikilpikonnille ja koralliriutoille, ja oppaat antavat vierailijoille mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja oppia lisää merenalaisesta maailmasta.

Ruokailumahdollisuudet

Vierailun aikana voi nälkä yllättää, mutta The Deepissä ei tarvitse huolehtia ruokailumahdollisuuksista. Meriakvaarion yhteydessä toimii The Deep Café, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman herkullista ruokaa ja virvokkeita.

Caféssa vierailijat voivat nauttia esimerkiksi kevyistä välipaloista, kuten voileivistä ja salaatteista, tai herkutella lämpimillä aterioilla, kuten burgereilla ja pastoilla. Lisäksi tarjolla on myös laaja valikoima jälkiruokia, kuten jäätelöä ja kakkua.

The Deep Café tarjoaa myös erityisiä lapsille suunnattuja ateriavaihtoehtoja, kuten lasten annoksia ja välipalapaketteja. Tämä tekee vierailusta mukavamman perheille, jotka voivat nauttia ruokailusta yhdessä merenalaisen maailman äärellä.

Kokonaisuudessaan The Deep tarjoaa vierailijoilleen upean mahdollisuuden tutustua meren elämään ja sen kauneuteen. Sukellusnäytökset, interaktiiviset aktiviteetit ja ruokailumahdollisuudet tekevät vierailusta ikimuistoisen ja tarjoavat jokaiselle jotain. Olitpa sitten innokas sukeltaja, utelias luonnonystävä tai nälkäinen vierailija, The Deep on ehdottomasti matkakohde, joka kannattaa sisällyttää seuraavaan Englannin-matkasi suunnitelmiin.

Ostospaikat

Englannissa sijaitseva Hull tarjoaa lukuisia ostospaikkoja, joissa voi viettää mukavan päivän shoppailun parissa. Kaupungin keskustassa sijaitseva Princes Quay on suosittu ostoskeskus, jossa on yli 50 liikettä. Täältä löytyy kaikkea vaatteista ja kengistä kosmetiikkaan ja elektroniikkaan.

Toinen suosittu ostospaikka on St. Stephen’s Shopping Centre, joka sijaitsee aivan Hullin keskustassa. Täältä löytyy suuri valikoima tunnettuja kauppoja, kuten H&M, New Look ja Next. Ostoskeskuksen vieressä sijaitsee myös Princes Quayn tapaan runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joten shoppailupäivästä voi tehdä samalla rentouttavan tauon hyvän ruuan ja juoman parissa.

Hullin vanhankaupungin alueelta löytyy myös mielenkiintoisia putiikkeja ja pieniä paikallisia kauppoja, joista voi tehdä uniikkeja löytöjä. Täällä voi tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja taiteilijoihin, jotka tarjoavat ainutlaatuisia tuotteita.

Opastetut kierrokset

Jos olet kiinnostunut oppimaan Hullin historiasta ja nähtävyyksistä syvemmin, kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle. Kaupungissa järjestetään erilaisia kierroksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Hullin kiehtovaan menneisyyteen.

Yksi suosittu kierros on The Hull Heritage Walks, joka vie kävijät läpi kaupungin tärkeimpien historiallisten kohteiden. Tällä kierroksella pääsee tutustumaan esimerkiksi Humber Streetin alueeseen ja sen mielenkiintoisiin rakennuksiin sekä Hullin upeaksi restauroituun vanhaan kaupunkiin.

Toinen suosittu kierros on History Revealed Tour, joka keskittyy erityisesti Hullin merenkulkuhistoriaan. Tällä kierroksella kuulet tarinoita merimiehistä ja Hullin tärkeydestä teollisuuden keskuksena. Kierroksella vieraillaan myös Dock Streetin alueella, jossa pääsee tutustumaan entiseen satama-alueeseen ja sen historiallisiin rakennuksiin.

The Deepin merkitys ympäristönsuojelulle

The Deep on meriakvaario, joka sijaitsee Hullissa. Se on yksi Euroopan suurimmista ja vaikuttavimmista akvaarioista ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua meren elämään.

The Deep keskittyy paitsi viihdyttämään vieraita, myös tärkeään ympäristönsuojelutyöhön. Akvaarion tavoitteena on lisätä tietoisuutta merien monimuotoisuudesta ja haavoittuvuudesta sekä edistää kestävää kehitystä ja ympäristönsuojelua.

Akvaariossa asuu yli 5 000 eläintä, joihin kuuluu yli 3 300 eri lajia. Näiden lajien joukossa on monia uhanalaisia lajeja, kuten kilpikonnia ja koralleja. The Deepin tehtävänä on vaalia ja suojella näitä lajeja, mutta myös herättää vierailijoissaan halun toimia ympäristön hyväksi.

Akvaariolla on myös oma tutkimuskeskus, jossa tehdään merentutkimusta ja kehitetään uusia menetelmiä ympäristön suojelemiseksi. Lisäksi The Deepin henkilökunta osallistuu aktiivisesti erilaisiin ympäristön hyväksi tehtäviin, kuten rantojen siivoustalkoisiin ja meriensuojeluun liittyvään työhön.

Kaiken kaikkiaan The Deep on paitsi mielenkiintoinen nähtävyys, myös konkreettinen esimerkki siitä, miten matkailu ja ympäristönsuojelu voivat kulkea käsi kädessä. Vierailu akvaariossa antaa paitsi elämyksiä, myös tietoa ja innostusta toimia merien suojelun puolesta.

Vastaa