Botanical Gardens

Historia

Sheffieldin Kasvitieteelliset puutarhat, tunnetaan myös nimellä ”Botanical Gardens”, ovat yksi Englannin vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Ne perustettiin vuonna 1836 ja avattiin yleisölle vuonna 1837. Puutarhat sijaitsevat Sheffieldin Sydnehamin suosittua aluetta, vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

Alun perin puutarhat olivat yksityiskäytössä ja tarkoituksena oli tarjota miellyttävä paikka omistajilleen. Puutarhojen suunnittelusta vastasi maailmankuulu puutarhuri Robert Marnock. Hän suunnitteli puutarhat romanttisten kasvihuoneiden, kävelyteiden ja kauniiden kukkien ympärille, mikä teki niistä paikan, joka houkuttelee kävijöitä ympäri vuoden.

Vuonna 1951 puutarhat luokiteltiin historialliseksi rakennukseksi ja niitä alettiin säädellä erityismääräyksillä. Tämä takasi, että puutarhat säilyttivät alkuperäisen suunnittelunsa ja historiallisen merkityksensä myös tuleville sukupolville.

Sijainti

Sheffieldin kasvitieteelliset puutarhat sijaitsevat erittäin ihanteellisella paikalla Sydenhamin alueella. Alueella on runsaasti puistomaisia alueita ja vehreää luontoa, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen ja luonnon ystäville. Puutarhat ovat myös vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Sheffieldin keskustasta, mikä tekee niistä helposti saavutettavissa kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Puutarhat kattavat yli 19 hehtaaria ja niissä on laajat nurmikentät, järvi, puroja ja metsäisiä alueita. Tämä tekee niistä täydellisen paikan kaikenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten piknikille, lenkkeilyyn tai vain rauhalliseen kävelyyn luonnossa.

Kasvilajisto

Sheffieldin Kasvitieteelliset puutarhat ovat koti monille kasvilajeille sekä paikallisilta alueilta että ympäri maailmaa. Puutarhat koostuvat useista eri alueista, joissa jokaisessa on oma erityinen teemansa ja kasvilajistonsa.

Yksi suosituista alueista puutarhoissa on Alppikasvien alue, jossa on kasvihuoneita ja vuoria muistuttavia kumpareita, jotka on istutettu erilaisten alppikasvien kanssa. Täällä kävijät voivat ihailla kauniita kukkia ja kasveja, jotka ovat sopeutuneet vuoristoisiin ympäristöihin.

Toinen mielenkiintoinen alue on Metsiköt ja Jokilaakso, jossa vallitsee kosteampi ja varjoisampi ilmasto. Täällä kävijät voivat tutustua erilaisiin pensaisiin, puihin ja kauniisiin kukkaniittyihin. Alueelta löytyy myös joki, jonka varrella voi nähdä erilaisia kasveja ja eläimiä.

Sheffieldin Botanical Gardens tarjoaa lisäksi laajan valikoiman kasvihuoneita, joissa on erilaisia eksoottisia kasveja, kuten palmuja, orkideoja ja mehikasveja. Kävijät voivat tuntea olevansa trooppisessa sademetsässä, kun he kulkevat näiden kasvihuoneiden läpi.

Kaiken kaikkiaan Sheffieldin Botanical Gardens tarjoaa upean kokemuksen kaikille kasvien ystäville. Puutarha-alueet, historiallinen ilmapiiri ja monipuolinen kasvilajisto tekevät siitä ehdottomasti vierailun arvoisen paikan Sheffieldissa.

Kasvihuoneet

Sheffieldin kasvitieteelliset puutarhat sijaitsevat Englannin kaakkoisosassa ja ovat yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Puutarhat perustettiin vuonna 1836 ja ne ovat yksi vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista koko Britanniassa. Kasvihuoneet ovat yksi puutarhan keskeisistä vetonauloista ja niissä voi tutustua erilaisiin trooppisiin kasveihin ja eksoottiseen luontoon.

Puutarhojen kasvihuoneet ovat jaettu eri teemoihin, joten jokainen vierailija löytää varmasti kiinnostavan alueen tutkittavaksi. Yksi suosituimmista kasvihuoneista on Palm House, joka on rakennettu upean Victorian arkkitehtuurin hengessä. Tässä kasvihuoneessa voi ihailla trooppisia palmuja, kasveja ja värikkäitä perhosia. Toinen merkittävä kasvihuone on Mediterranean House, jossa voi tutustua Välimeren kasvistoon ja nauttia rehevästä vihreydestä. Myös Tropical House tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua trooppisen sademetsän kasvistoon ja eläimistöön.

Kasvihuoneiden lisäksi puutarhoissa on myös ulkoalueita, joissa voi vaeltaa ja nauttia kauniista puistomaisemasta. Puutarhoissa on erilaisia teemallisia alueita, kuten ruusutarha, japanilainen puutarha ja alppipuutarha. Ruusutarhassa voi ihailla erilaisia ruusulajikkeita ja nauttia niiden tuoksusta. Japanilainen puutarha puolestaan tarjoaa rauhallisen ja harmonisen ympäristön, jossa voi rentoutua ja hiljentyä kaupungin kiireiden keskellä. Alppipuutarhassa taas voi tutustua erilaisiin havukasveihin ja kalliokasveihin.

Puistomaisemat

Sheffieldin kasvitieteelliset puutarhat eivät tarjoa pelkästään kasvihuoneiden ihmeitä vaan myös upeita puistoalueita, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri vuoden. Puutarhojen alueella on laaja nurmikenttä, joka tarjoaa tilaa piknikille tai vaikkapa auringonottoon kesäpäivänä. Puistossa voi myös kävellä kävelyreiteillä ja nauttia vehreästä luonnosta.

Puutarhoissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi kesäisin puistossa järjestetään konsertteja ja teatteriesityksiä, joissa voi nauttia live-musiikista ja taiteesta. Puistosta löytyy myös leikkipuisto lapsille, joten koko perhe voi viettää päivän puistossa ulkoillen ja leikkien.

Opastetut kierrokset

Sheffieldin kasvitieteellisissä puutarhoissa järjestetään myös opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää puutarhan kasveista ja historiasta. Kierroksilla ammattitaitoiset oppaat johdattavat vierailijat eri osiin puutarhaa ja kertovat mielenkiintoisia tarinoita kasvien takana.

Opastetut kierrokset voivat olla hyvä valinta erityisesti niille, jotka haluavat syventyä puutarhan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja oppia uutta kasveista ja niiden kasvuympäristöstä. Kierroksilla voi tutustua myös puutarhan laajempaan toimintaan ja ylläpitämiseen. Kierroksille kannattaa ilmoittautua etukäteen, jotta varmistaa pääsyn haluttuun kierrokseen.

Sheffieldin kasvitieteelliset puutarhat ja erityisesti niiden kasvihuoneet tarjoavat upean elämyksen kaikille luonnonystäville ja kasvien rakastajille. Puutarhan monipuoliset kasvilajit ja hoidetut puistomaisemat tekevät vierailusta ikimuistoisen. Opastetut kierrokset puolestaan tarjoavat syvemmän ja tarkemman katsauksen puutarhan saloihin.

Tapahtumat ja näyttelyt

Botanical Gardens on yksi Sheffieldin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Puutarhojen lisäksi ne tarjoavat myös monia tapahtumia ja näyttelyitä ympäri vuoden. Kesäisin puutarhoissa järjestetään usein ulkoilmatapahtumia, kuten konsertteja ja teatteriesityksiä. Onkin suosittua viettää aurinkoinen kesäpäivä puutarhoissa kuunnellen musiikkiesitystä tai nauttien teatterishowsta.

Lisäksi puutarhat järjestävät vuosittain erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka houkuttelevat kävijöitä eri puolilta maata. Esimerkiksi kaktusnäyttely on erityisen suosittu, jossa voi ihailla erilaisia eksoottisia kaktuksia ja muita mehikasveja. Näyttelyt tarjoavatkin upean mahdollisuuden oppia puutarhojen monipuolisesta kasvillisuudesta ja maailman eri puutarhoista.

Lasten aktiviteetit

Botanical Gardens on myös täydellinen paikka lasten viihdyttämiseen ja aktiiviseen leikkiin. Lasten puutarha, joka sijaitsee puutarhoiden sisällä, tarjoaa monia aktiviteetteja ja leikkialueita lapsille. Siellä lapset voivat tutustua erilaisiin kasveihin ja oppia luonnon monimuotoisuudesta mielenkiintoisten interaktiivisten näyttelyiden ja leikkien avulla.

Lisäksi puutarhoissa järjestetään säännöllisesti erilaisia lastentapahtumia ja teemapäiviä, jotka innostavat lapsia oppimaan luonnosta hauskalla tavalla. Esimerkiksi perhospäivät ovat erityisen suosittuja, jolloin lapset voivat seurata perhosten elinkaarta aina toukasta aikuiseksi asti. Puutarhoissa järjestetään myös kasvien istutustapahtumia, joissa lapset voivat oppia kasvien hoitoa ja vastuunottoa.

Kahvila ja ravintola

Botanical Gardensissa vieraileminen ei olisi täydellinen ilman rentouttavaa taukoa kahvilassa tai ravintolassa. Puutarhoissa sijaitseva kahvila tarjoaa herkullista ruokaa ja juomaa, ja sen terassi tarjoaa upeat näkymät kauniisiin puutarhoihin. Voit nauttia kupin tuoretta kahvia tai teetä samalla kun ihailet ympärilläsi olevia kasveja ja kukkia.

Ravintolassa voi nauttia laajasta valikoimasta paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Ravintolassa käytetään päivittäin tuoreita ja paikallisia raaka-aineita, mikä varmistaa ruokien korkean laadun. Ravintola onkin suosittu paikka niin paikallisille asukkaille kuin turisteillekin, jotka haluavat nauttia herkullisen aterian upeassa ympäristössä.

Kaiken kaikkiaan Sheffieldin Botanical Gardens tarjoaa vierailijoilleen paljon mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää. Tapahtumat ja näyttelyt tuovat puutarhat eloon ja tarjoavat oppimisen ja viihtymisen mahdollisuuksia kaikenikäisille. Lasten aktiviteetit takaavat iloisen ja opettavaisen päivän perheen pienimmille, kun taas kahvila ja ravintola tarjoavat rentouttavan tauon kiireisen päivän lomassa. Onkin selvää, että Sheffieldin Botanical Gardens on paikka, joka ei petä odotuksiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *