Vinkit

Vinkkejä kielikurssille lähtijälle

Uudessa ympäristössä ja uusien kokemuksien keskellä aika rientää aina hurjaa vauhtia. Matkalle kannattaa ottaa mukaan tyhjä vihko tai päiväkirja, johon kirjoittelee matkan aikana päivittäin kokemuksia ja retkikohteita. Vihkoon voi liimata pääsyliput, kartat ja vaikka erikoiset karkkipaperit. Vihkoon voi kerätä päivän aikana opitut tai oppimatta jääneet uudet sanat tai sanonnat. Samaan vihkoon voi kerätä kurssilaisten yhteystietoja kurssin lopussa. Joku voi innostua kirjoittamaan kotona vaikka blogijutun reissustaan, silloin muistiinpanoista on valtavasti apua. Matkakertomuksia ja muistoja on kiva lukea vuosienkin jälkeen.

Avoimella ja kokeilunhaluisella asenteella saa aina enemmän irti matkastaan, olitpa nuori tai kokeneempi aikuinen. Kokeile, maista, haista ja koe uusia elämyksiä.

Tutustu kohdekaupunkiin ja maahan etukäteen vaikka googlettelemalla nähtäyyksiä ja alueen erityispiirteitä. Varsinkin aikuisten pidemmillä kursseilla on aikaa myös omiin retkiin, mikäli löytää mielenkiintoisia kohteita, ravintoloita tai tapahtumia.

Varmista hyvissä ajoin, että passi ja muut mahdolliset matkustusasiakirjat ovat voimassa.

Vastaa