Trafalgar Square

Historia

Trafalgar Square sijaitsee Lontoon Westminsterin kaupunginosassa ja se on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä. Nimi Trafalgar Square tulee Trafalgarin taistelusta, joka käytiin vuonna 1805, jolloin Englanti voitti Napoleonin armeijan. Tämä taistelu oli merkittävä käännekohta Englannin historiassa, ja se haluttiin muistaa Trafalgar Squaren nimellä.

Alun perin Trafalgar Square suunniteltiin kaupallisena alueena, johon sijoitettaisiin pyöreä ratsastajapatsas kuningas Vilhelm IV:stä. Kuitenkin suunnitelmat muuttuivat ja patsas korvattiin Nelsonin patsaalla, joka on omistettu merivoimien amiraali Horatio Nelsonille. Nelsonin patsas on yksi Trafalgar Squaren keskeisimmistä nähtävyyksistä ja se kohoaa ylpeästi 52 metrin korkeuteen.

Arkkitehtuuri

Trafalgar Squaren arkkitehtuuri on vaikuttava ja se kuvastaa Viktorian aikakauden tyyliä. Nelsonin patsaan lisäksi alueella voi nähdä muita historiallisia rakennuksia, kuten National Galleryn, joka on yksi maailman merkittävimmistä taidemuseoista. National Galleryn rakennus on peräisin 1800-luvun alusta ja siellä voi ihailla valtavaa taideteosten kokoelmaa, johon kuuluu teoksia muun muassa Da Vinciltä, Van Goghilta ja Monet’lta.

Trafalgar Squarella on myös muita arkkitehtonisia helmiä, kuten St. Martin-in-the-Fieldsin kirkko. Tämä kirkko on peräisin 1700-luvulta ja sen eleganteissa tiloissa voi nauttia klassisesta musiikista erilaisissa konserteissa ja tapahtumissa. Kirkko on myös suosittu vierailukohde, josta voi ihailla upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Patsaat ja monumentit

Trafalgar Squarella on useita tärkeitä patsaita ja monumentteja, jotka kertovat Englannin historian merkittävistä tapahtumista. Lisäksi paikka toimii myös keskeisenä paikkana erilaisille tapahtumille ja juhlallisuuksille.

Yksi monumentti on Trafalgar Squaren suihkulähde, jossa on leijonia ja vesiaiheita. Tämä suihkulähde on suosittu paikka matkailijoiden keskuudessa ja siellä on mukava istua ja ihailla ympäröivää kauneutta. Lähellä suihkulähdettä sijaitsee myös The Fourth Plinth, neljäs jalusta, jossa on erilaisia veistoksia aikakausittain.

Trafalgar Squarelta voi myös löytää useita muita patsaita ja muistomerkkejä, jotka on omistettu merkittäville henkilöille. Näitä ovat muun muassa kiinalainen sotapäällikkö Kuan Yew, intialainen valtiomies Mahatma Gandhi ja brittiläinen historiallinen hahmo Richard I. Nämä patsaat ja monumentit kertovat tarinoita eri maista ja kulttuureista, jotka ovat vaikuttaneet Britannian historiaan.

Trafalgar Square on paikka, josta löytyy historiaa, arkkitehtuuria ja kulttuuria. Se on upea nähtävyys Lontoon sydämessä ja se houkuttelee sekä paikallisia että matkailijoita ympäri maailman. Jokainen vierailu tarjoaa uusia näkökulmia ja elämyksiä, sillä Trafalgar Squarella on aina jotain uutta ja mielenkiintoista nähtävää.

Trafalgarin taistelu

Trafalgar Square sijaitsee Lontoon Westminsterin alueella ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Neliön nimi juontaa juurensa vuonna 1805 käytyyn Trafalgarin taisteluun, jossa Britannian laivasto voitti Ranskan ja Espanjan liittoutuneet. Taistelu oli osa Napoleonin sotaa, ja se käytiin Espanjan rannikon edustalla, lähellä Kap Trafalgaria.

Taistelu oli ratkaiseva käännekohta Napoleonin yrityksille valloittaa Britannia. Britannian laivaston voitto varmisti maan valtavan merivoiman ja sen aseman globaalina suurvaltana. Trafalgarin taistelu oli myös merkittävä siksi, että siinä kuoli Britannian merivoimien päällikkö, amiraali Lordi Nelson.

Tänä päivänä Trafalgar Square muistuttaa näyttävällä tavalla tästä historiallisesta taistelusta. Pääosassa neliöllä on Nelsonin patsas, joka on yksi Lontoon tunnetuimmista monumenteista. Patsas sijaitsee neliön keskellä korkealla jalustalla, ja se kuvaa Nelsonia seisomassa voitonmerkkinä. Patsaan ympärillä on myös neljä suihkulähdettä ja kaksi suurta pronssista leijonaa.

Trafalgar Squaren ympäristössä on myös useita muita historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Pohjoispuolella sijaitsee National Gallery, joka on yksi maailman tärkeimmistä taidemuseoista. Museossa on laaja kokoelma maalauksia eri aikakausilta, ja se tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maailman tunnetuimpiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa.

Kansanjuhlat ja tapahtumat

Trafalgar Squarella järjestetään usein erilaisia kansanjuhlia, tapahtumia ja mielenosoituksia. Neliöllä on pitkä historia olla paikka, jossa ihmiset kokoontuvat ilmaisemaan mielipiteitään ja juhlimaan eri tilaisuuksia. Esimerkiksi uudenvuoden juhlallisuuksien aikaan Trafalgar Square on täynnä ihmisiä, jotka juhlivat yhdessä uuden vuoden alkua.

Trafalgar Squaren valtava avoin tila mahdollistaa suurten ihmismassojen kokoontumisen ja erilaisten tapahtumien järjestämisen. Neliön keskellä sijaitsevalle Nelsonin patsaalle pystytetään usein erilaisia taideteoksia ja installaatioita, jotka herättävät keskustelua ja luovat uudenlaisia kokemuksia kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Tunnetuimpia tapahtumia Trafalgar Squarella ovat vuosittainen Pride-kulkue, joka juhlistaa seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia, sekä Black Lives Matter -mielenosoitukset, jotka ovat tuoneet esiin tärkeitä kysymyksiä rasismista ja syrjinnästä. Nämä tapahtumat osoittavat, miten Trafalgar Square toimii myös poliittisena ja sosiaalisena kohtaamispaikkana.

Tärkeimmät nähtävyydet

Trafalgar Square on myös lähtöpiste monelle Lontoon tärkeälle nähtävyydelle. Pohjoispuolella sijaitseva National Gallery tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua maailman tunnetuimpiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa. Museossa voi ihailla muun muassa Vincent van Goghin, Michelangelon ja Claude Monet’n maalauksia.

Trafalgar Squaren eteläpuolella sijaitsee Whitehallin katu, jota pitkin voi kävellä kohti Westminsterin palatsia ja Big Beniä. Westminsterin palatsi on Britannian parlamentin koti ja yksi Lontoon ikonisimmista rakennuksista. Palatsia ympäröi kaunis puisto, jossa voi rentoutua ja nauttia Lontoon kaupunkimaisemasta.

Myös Covent Gardenin alue on kävelymatkan päässä Trafalgar Squarelta. Covent Garden tunnetaan vilkkaista markkinoistaan, kahviloistaan ja teattereistaan. Alueella on myös useita putiikkeja, joista voi tehdä ostoksia ja löytää uniikkeja tuotteita. Covent Gardenin joulumarkkinat ovat erityisen suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Trafalgar Squaren puistot ja viheralueet

Trafalgar Square sijaitsee Lontoon sydämessä ja on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tämä aukiota ympäröivä alue tarjoaa vierailijoilleen myös viihtyisiä puistoja ja viheralueita, joiden avulla voi paeta kaupungin kiirettä ja nauttia raikkaasta ilmasta.

Yksi Trafalgar Squaren suosituimmista puistoista on St. Jamesin puisto, joka sijaitsee aivan aukion läheisyydessä. Tämä 23 hehtaarin laajuinen puisto tarjoaa vehreän keitaan keskellä kaupunkia. Puiston kävelyreitit ovat ihanteellisia pitkiin kävelylenkkeihin tai rentouttaviin piknikhetkiin. Puistossa on myös lampi, jossa voi toukokuusta syyskuuhun vuokrata veneen ja nauttia rentouttavasta soutelusta.

Toinen suosittu viheralue Trafalgar Squaren läheisyydessä on Green Park. Tämä puisto sijaitsee Buckinghamin palatsin vieressä ja on erityisen tunnettu laajasta ruohikostaan, joka kutsuu lepäämään tai pelaamaan erilaisia ulkopelejä, kuten frisbeetä tai krokettia. Puisto tarjoaa myös upeat näkymät lähialueen nähtävyyksiin, kuten Wellingtonin valtakunnan porttiin ja Birdcage Walkin varrella kulkeviin kuninkaallisiin kasarmeihin.

Taidegalleriat ja museot

Trafalgar Squaren ympäristössä sijaitsee myös useita merkittäviä taidegallerioita ja museoita, jotka tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisia taide- ja kulttuurielämyksiä. Yksi näistä on National Gallery, joka on yksi maailman merkittävimmistä taidemuseoista. Museossa voi ihailla yli 2 300 maalausta keskiajalta nykypäivään. Siellä on teoksia monilta kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Michelangelolta, Van Goghilta ja Monetilta. National Galleryn kokoelma tarjoaa poikkeuksellisen kattauksen taiteen historiaa.

Lähellä Trafalgar Squarea sijaitsee myös The National Portrait Gallery, joka on erikoistunut muotokuvataiteen esittämiseen. Museossa on yli 11 000 muotokuvaa, joihin kuuluvat kuninkaallisten, poliitikkojen, taiteilijoiden ja muiden merkkihenkilöiden muotokuvat. Tämä on loistava paikka tutustua brittiläiseen historiaan ja kulttuuriin.

Ruoan ja juoman nauttiminen

Trafalgar Square ja sen ympäristö tarjoavat myös monipuolisia vaihtoehtoja ruoan ja juoman nauttimiseen. Alueelta löytyy useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi maistella erilaisia paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja.

Yksi suosittu ruokapaikka Trafalgar Squaren läheisyydessä on The Admiralty. Tämä perinteinen brittiläinen pubi tarjoaa paitsi paikallisia oluita ja juomia, myös herkullisia brittiläisiä pubiruokia. Vierailijat voivat nautiskella esimerkiksi perinteistä fish and chips -annosta tai englantilaisen aamiaisen herkkuja.

Jos taas kaipaat jotain eksoottisempaa, voit suunnata Charing Cross Roadin lähelle, jossa sijaitsee Chinatown. Täällä voit maistella herkullista kiinalaista ruokaa monista ravintoloista, jotka tarjoavat autenttista kiinalaista ruokaa eri alueilta Kiinasta.

Kaiken kaikkiaan Trafalgar Squaren ympäristö tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, viheralueita sekä ravintoloita ja kahviloita. Alueella voi nauttia kaupungin kulttuurista ja historiasta samalla kun nauttii kauniista puistoista ja herkullisesta ruoasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *