Tower of London

Historia

Lontoon Tower on yksi Lontoon ikonisimmista ja historiallisimmista nähtävyyksistä. Sen historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse, ja se on toiminut monenlaisissa rooleissa vuosisatojen aikana. Alun perin rakennettu normannien valloittajien toimesta 1000-luvulla, Tower of London toimi alun perin linnoituksena ja kuninkaallisena palatsina. Se on myös toiminut vankilana, asevarastona, arvokkaiden tavaroiden säilytyspaikkana ja jopa eläintarhana.

Tower of Londonin historia on täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja julkkiksia. Monia kuuluisia henkilöitä on vangittu ja teloitettu sen seinien sisällä, kuten Anne Boleyn ja Sir Walter Raleigh. Keskiajalla ja myöhemmin Tower of Londonissa pidettiin myös turnajaisia ja muita kuninkaallisia juhlallisuuksia.

Rakennus

Tower of London on todellinen silmänruoka arkkitehtuurin ystäville. Se koostuu useista rakennuksista ja tornista, joista kuuluisin on White Tower. Tämä keskiaikainen linna pysyy edelleen pystyssä ja on avoinna yleisölle. Sen paksut kiviseinät, ulkonevat ulkotornit ja upeat näköalat ympäröivälle Thames-joelle tekevät siitä vaikuttavan näkyvyyden.

Lisäksi Tower of Londonissa on muita rakennuksia, kuten Wakefield Tower, Beauchamp Tower ja Mighty Arched Gateway. Jokaisella rakennuksella on oma merkityksensä ja tarinansa, ja ne tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle historiaan.

Kruununjalokivet

Yksi tärkeimmistä syistä vierailla Tower of Londonissa on sen arvokkaiden kruununjalokivien kokoelma. Suojattuna vahvasti ja valvottuna, nämä kierreltävät jalokivet ovat ällistyttäviä nähdä omin silmin. Kokoelmaan kuuluu niin kruunut, valtaistuimet, valtioliput kuin kuninkaalliset valtikatkin.

Kruununjalokivet ovat täynnä historiaa ja symboliikkaa. Niitä on käytetty kuninkaallisten seremonioiden aikana ja ne ovat todellisia kulttuurisia aarteita. Vierailijat voivat ihailla näitä upeita koruja ja oppia niiden taustatarinoista opastetuilla kierroksilla.

Tower of Londonin ainutlaatuinen sekoitus historiaa, arkkitehtuuria ja kruununjalokiviä tekee siitä unohtumattoman matkakohteen. Tämä merkittävä nähtävyys tarjoaa paljon nähtävää ja opittavaa, ja sen vierailu on ikkuna menneeseen aikaan ja brittiläiseen kuninkaalliseen perintöön. Ei olekaan mikään ihme, että se houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita ympäri maailmaa.

Vankilat

Tower of London eli Lontoon torni on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Thames-joen rannalla ja tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen katsauksen Englannin historiaan. Tornissa on nähtävillä monia historiallisia rakennuksia ja esineitä, mutta yksi niistä herättää erityistä mielenkiintoa – vankilat.

Tower of London on toiminut vankilana monille tunnetuille ja vähemmän tunnetuille rikollisille ja poliittisille vangeille. Yksi tunnetuimmista vangeista oli kuningatar Anne Boleyn, joka oli Englannin kuningas Henrik VIII:n toinen vaimo. Anne Boleyn syytettiin petoksesta ja aviorikoksesta ja hänet tuomittiin kuolemaan. Hän vietti viimeiset päivänsä Tower of Londonissa ennen teloitusta.

Vankilat Tower of Londonissa olivat erittäin julmia ja armottomia. Vangit joutuivat elämään ahtaissa ja likaisissa olosuhteissa. Heiltä evättiin ruokaa ja juomaa, ja heitä kidutettiin usein pahoinpitelyillä ja kidutusvälineillä. Jotkut vangit olivat teloitettuina Towerin pihoilla tai vankityrmissä. Tämä synkkä menneisyys tekee Tower of Londonista kiehtovan paikan tutkia, mutta samalla se herättää myös kauhua ja kauhistusta.

Legendoja ja tarinoita

Tower of London on myös täynnä kiehtovia legendoja ja tarinoita. Yksi tunnetuimmista tarinoista on White Ladyn legenda. Kerrotaan, että eräänä yönä vartija näki valkoisen naisen kiertelevän eräässä tornissa. Vartija säikähti ja luuli naista aaveeksi, mutta kun hän meni tutkimaan, nainen katosi. Siitä lähtien White Lady on nähty useita kertoja Tower of Londonissa. Jotkut uskovat, että hän on Anna Boleynin henki, joka etsii rauhaa kuolemansa jälkeen.

Toinen mielenkiintoinen legenda on Towerin kuninkaan leijonien legenda. Tornissa sijaitsi aiemmin eläintarha, ja siellä asui myös kuningas Henrik VIII:n leijonia. Eräänä päivänä yksi leijonista hyökkäsi vangin kimppuun ja tappoi tämän. Kerrotaan, että Towerissa kuuluu edelleen vangin huutoja ja leijonan karjuntaa. Vaikka tornissa ei enää ole leijonia, tarina jää elämään ja luo salaperäisen ilmapiirin kyseiseen paikkaan.

Ritarit

Tower of Londonilla on myös vahva yhteys ritarien historiaan. Tornissa säilytetään Englannin kruununjalokivien lisäksi myös tunnettuja kuninkaan kruunuja ja miekkoja. Näitä esineitä ovat käyttäneet ja omistanut moni tunnettu ritari, kuten kuningas Arthur ja sir Lancelot. Monet ritarien legendoista ja tarinoista liittyvät suoraan Tower of Londoniin.

Tornin katolla on myös seisova sotilasvartiosto, joka tunnetaan nimellä Yeomen Warders eli Beefeaters. He ovat perinteikkään sotilaallisen arvonimen haltijoita ja toimivat Towerin turvallisuuden ylläpitäjinä. Beefeatersit pukeutuvat perinteisiin uniformuihin ja suorittavat päivittäisiä vartiotehtäviään. Heidän läsnäolonsa luo vaikutelman, että torni on edelleen vahvasti yhteydessä Englannin ritariperinteeseen.

Tower of London on paikka, joka tarjoaa kävijöilleen paljon nähtävää ja koettavaa. Se kertoo monipuolisella tavalla Lontoon ja Englannin rikkaasta historiasta. Vankilat, legendat ja ritarien tarinat muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden, joka houkuttelee matkailijoita tutustumaan tähän ikoniseen nähtävyyteen.

Näköalat

Mikäli matkailet Lontoossa, et voi jättää välistä vierailematta yhdessä maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä – Tower of Londonissa. Tämä ikoninen linna sijaitsee Thames-joen pohjoisrannalla, ja sen historia ulottuu yli tuhannen vuoden päähän. Tower of London tarjoaa vierailijoille upeita näköaloja ympäröivälle kaupungille. Linnan muurit kohoavat korkeuksiin, ja niiden päällä voi kävellä ihastellen upeita maisemia.

 

Aina Lontoon siluettiin kuuluva Tower Bridge erottuu komeana horisontissa. Silta ylittää Thames-joen linnan vierestä, ja sen elegantti ulkomuoto on saanut monet ihailemaan sitä vuosien varrella. Lisäksi näköalapaikalta voi nähdä muun muassa Lontoon keskustan pilvenpiirtäjiä ja St. Paulin katedraalin. Maisemien lisäksi vieraat voivat ihailla myös Tower of Londonin upeaa arkkitehtuuria ja linnaa ympäröivien puutarhojen kauneutta.

Kävijäkokemukset

Monet ovat kuvailleet vierailuaan Tower of Londonissa unohtumattomaksi kokemukseksi. Linnassa on mahdollista kuljeskella sen monissa huoneissa ja käytävissä, tutustua sen historiaan ja kuulla tarinoita menneiltä ajoilta. Kävijät voivat nähdä esimerkiksi Tudorien kuninkaiden asuintiloja sekä linnan vankikopeissa olleita vankeja.

 

Tower of London tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä maailmankuuluja korukeitäisiä kruununjalokiviä. Niitä voi ihailla Jewel House -näyttelyssä, ja vieraat pääsevät tutustumaan timanttien, rubiinien, safiirien ja muiden upeiden jalokivien historiaan ja tarinoihin. Tämä näyttely on varmasti yksi kävijöiden suosikeista, sillä se tarjoaa harvinaisen tilaisuuden päästä ihailemaan kuninkaallisia aarteita näin läheltä.

Opastetut kierrokset

Jotta vierailija saisi mahdollisimman paljon tietoa ja kokisi kaiken oleellisen, Tower of Londonissa järjestetään myös opastettuja kierroksia. Kokeneet oppaat kertovat sinulle linnan historiasta, sen merkityksestä maan hallinnossa ja esittelevät linnaa sen eri osissa.

 

Opastettu kierros sisältää vieraan johdannon linnaan, sen historiallisiin tapahtumiin ja mielenkiintoisiin tarinoihin. Kierroksella pääsee myös tutustumaan vartijoiden seremoniaan, joka on osa Tower of Londonin perinteitä. Kävijät pääsevät näkemään vartijoiden varusteet ja aseet sekä oppivat tarinoita näiden kuuluisien sotilaiden roolista linnan historiassa. Opastetulla kierroksella saa myös mahdollisuuden kysyä lisäkysymyksiä ja saada vastauksia tiedonjanoonsa. Kierrokselta lähtiessäsi sinulla on varmasti laajempi ymmärrys Tower of Londonin merkityksestä Englannin historiassa.

Vastaa