The British Museum

Taidekokoelmat

Lontoon British Museum on tunnettu ympäri maailmaa sen kattavasta taidekokoelmasta. Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nähdä ja tutustua moniin taiteen historiaan merkittäviin teoksiin. Museon taidekokoelma sisältää teoksia eri aikakausilta ja eri kulttuureilta ympäri maailmaa.

Kokoelmaan kuuluu esimerkiksi kuvataidetta, kuten maalauksia ja veistoksia, joista monet ovat arvostettuja mestariteoksia. Museosta löytyy myös koruja, keramiikkaa ja tekstiilejä eri aikakausilta. Taidekokoelmat tarjoavat vierailijoilleen mahdollisuuden matkata läpi eri aikakausien ja kulttuurien taiteen maailmaan.

Museon taidekokoelma on erityisen kiinnostava, koska se tarjoaa näyttelyjä eri kulttuureiden taiteesta saman katon alla. Vierailija voi tutustua esimerkiksi antiikin Kreikan ja Rooman taiteeseen samalla kun näkee samassa museossa myös esimerkiksi afrikkalaisten, kiinalaisten tai islamilaisen taiteen teoksia. Kokoelmaan kuuluu myös eurooppalaista maalaustaidetta eri aikakausilta.

Antiikin esineet

British Museum on erityisen tunnettu antiikin esineiden kokoelmastaan. Museon antiikin esineiden kokoelma on yksi maailman merkittävimmistä ja se sisältää tuhansia esineitä antiikin Kreikasta, Roomasta ja muilta alueilta, joilla antiikin kulttuurit kukoistivat.

Kokoelmaan kuuluu esimerkiksi antiikin ajan patsaita, koruja, keramiikkaa ja arkkitehtuurin jäännöksiä. Vierailija voi ihastella kuuluisia pronssi- ja marmoripatsaita, kuten ”Hermes” ja ”Ateenan Akropolisin frise”. Antiikin esineiden näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua tarkemmin antiikin ajan taiteeseen ja kulttuuriin.

Lisäksi British Museumissa on mahdollista nähdä myös muinaisten babylonialaisten ja assyrialaisten esineitä, kuten savitauluja, joihin on kirjoitettu muinaiskreikkaa. Näissä tauluissa on tallennettuna antiikin Kreikan ja Rooman myyttejä, historiallisia tapahtumia ja erilaisia lakisäännöksiä. Antiikin esineet tarjoavat kiehtovan ikkunan menneisyyteen ja auttavat ymmärtämään paremmin antiikin kulttuurien merkitystä nykypäivän maailmassa.

Egyptin näyttely

British Museumissa on myös laaja egyptiläisten esineiden kokoelma, joka herättää vierailijoissa mielenkiintoa muinaiseen Egyptiin. Kokoelmaan kuuluu muun muassa faaraoiden hautaholveista löydettyjä esineitä, papyrustekstejä, koruja ja muumioita.

Museosta löytyy esimerkiksi kuuluisa Rosettan kivi, joka oli avain muinaisen Egyptin hieroglyfien lukemisen ymmärtämiseen. Egyptin näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua muinaisen Egyptin historiaan, uskontoon, kirjoitukseen ja arkkitehtuuriin. Vierailija pääsee ihastelemaan faaraoiden kullattuja sarkofageja ja näkemään, miten muumioita on säilytetty tuhansien vuosien ajan.

Museon egyptiläisen kokoelman tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös muun muassa Gizehissä sijaitsevan sfinksin pienoismalli, joka on valmistettu kalsiitista. Egyptianäyttely antaa vierailijoilleen mahdollisuuden astua muinaisen Egyptin maailmaan ja kokea sen rikkaan kulttuurin läsnäolo nykypäivän Lontoossa.

Aasia ja Lähi-itä

The British Museum on yksi Lontoon tunnetuimmista nähtävyyksistä ja maailman suurimpia ja tärkeimpiä museoita. Museo sijaitsee Lontoon keskustassa ja taloaan niin sanottuun Bloomsbury-kortteliin. Museo perustettiin vuonna 1753, ja se on kerännyt laajan kokoelman esineitä eri puolilta maailmaa. Yksi huomattava osa museon kokoelmasta on sen aasialaisten ja Lähi-idän esineiden kokoelma.

The British Museumin aasia ja Lähi-itä -kokoelma sisältää esineitä monista eri kulttuureista ja aikakausilta. Esineitä on niin Intiasta, Kiinasta, Japanista kuin Persiasta ja Irakistakin. Kokoelmassa on muun muassa buddhalaisia, hindulaisia ja islamilaisia esineitä, ikonisia kiinalaisia posliiniesineitä sekä sinetöityjä savitauluja Mesopotamiasta.

Yksi huomattava kohokohta aasian ja Lähi-idän kokoelmassa on Assyrian sali, jossa on esillä muinaisen Assyrian valtakunnan jäänteitä. Sali sisältää muun muassa upeita palatsien jäännöksiä, kuten paneelit ja veistokset leijonanmuotoisilla vartijoilla. Saliin on myös rakennettu täysikokoinen portti, joka välittää kävijöille kuvan siitä, millaista elämä aikoinaan Assyriassa oli.

Euroopan kulttuurihistoria

The British Museumin euroopan kulttuurihistorian kokoelma on vaikuttava. Siellä on esillä esineitä eri aikakausilta, alkaen antiikin Kreikasta ja Roomasta aina keskiaikaan ja renessanssiin asti. Kokoelmassa on esimerkiksi antiikin Kreikan marmorisia patsaita ja Rooman valtakunnan ajoilta peräisin olevia esineitä.

Yksi museon suosituimmista nähtävyyksistä on Elginin marmorit, jotka ovat osa antiikin Kreikan Parthenon-temppelin koristeita. Näitä upeita veistoksia pääsee ihailemaan lähietäisyydeltä. Myös eurooppalaiset maalaustaiteen mestarit ovat hyvin edustettuina, ja museossa on esillä esimerkiksi Michelangelon ja Rembrandtin teoksia.

Museon euroopan kulttuurihistorian kokoelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua länsimaisen sivilisaation juuriin ja sen kehitykseen. Esineiden avulla voi hahmottaa eri aikakausien taiteellisia ja kulttuurisia ilmiöitä sekä niiden vaikutusta nykyiseen eurooppalaiseen yhteiskuntaan.

Kuningaskunta ja valta

The British Museumin kuningaskunta ja valta -kokoelma keskittyy Englannin kuninkaalliseen historiaan ja monarkiaan. Kokoelmassa on esillä lukuisia kuninkaallisia esineitä, kuten kruunuja, valtiomiehille annettuja lahjoja ja kuninkaiden pukuja ja asusteita.

Museon yksi erityinen aarre on kruunujen ja jalokivien huone, jossa on esillä kuninkaallisia kruunuja, sceptrejä ja muita kruunuvartaloita. Kokoelmasta voi nähdä esimerkiksi kuningatar Elizabethin kruunun ja kruununjalokivet.

Kuningaskunta ja valta -kokoelma tarjoaa kävijöille yksityiskohtaisen ja vaikuttavan katsauksen Englannin monarkiaan ja sen valtaan liittyviin teemoihin. Esineet kertovat tarinoita kuninkaista, kuningattarista ja heidän merkittävistä tapahtumistaan ja saavutuksistaan.

Lontoon historia

Lontoo, Englannin pääkaupunki, on yksi maailman historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista. Sen historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse, ja kaupunki on kokenut monia muutoksia vuosien varrella. Roomalaisten valta-ajasta keskiajan kautta aina nykypäivään asti Lontoo on ollut tärkeä kauppakeskus ja kulttuurin lähde. Kaupungin historia heijastuu vahvasti sen nähtävyyksissä, mukaan lukien kuuluisa British Museum.

Kulttuuriesineet

British Museum on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista taidemuseoista. Se sijaitsee Lontoon keskustassa, Bloomsburyssä. Museon kokoelmissa on yli 8 miljoonaa esinettä, jotka kattavat eri kulttuurien ja aikakausien historiaa. Näitä kulttuuriesineitä ovat muun muassa muinaiset egyptiläiset pyramidit, kreikkalaiset veistokset, Rooman valtakunnan aarteet ja arkeologiset löydöt Britanniasta. British Museum tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maailmanhistorian keskeisiin tapahtumiin ja kulttuureihin.

Vaihtuvat näyttelyt

British Museumissa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat entistä syvemmän käsityksen maailman kulttuurien rikkaudesta. Näyttelyissä esitellään usein erityisaiheita, kuten antiikin Egyptin faraoiden elämää, Kiinan dynastioiden aarteita tai keskiajan Euroopan taiteen kehitystä. Nämä näyttelyt houkuttelevat vuosittain miljoonia vierailijoita ympäri maailmaa ja osoittavat British Museumin merkityksen kulttuuriperinnön vaalijana.

Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joiden avulla kävijät voivat syventää tietämystään näyttelyissä esitellyistä aiheista. Esimerkiksi perheille suunnatut tapahtumat tarjoavat lapsille mahdollisuuden oppia leikkien kautta ja tutkia eri kulttuurien ainutlaatuisia piirteitä.

British Museumin arkkitehtuuri on myös merkittävä osa sen vetovoimaa. Museorakennus on peräisin 1800-luvulta ja sen suunnitteli arkkitehti Sir Robert Smirke. Museo edustaa uusklassista arkkitehtuuria ja sen julkisivua koristavat kreikkalaistyyliset pylväät. Näiden historiallisten elementtien yhdistelmä moderniin taiteeseen ja näyttelytiloihin tekee British Museumista ainutlaatuisen vierailukohteen.

Kokonaisuudessaan British Museum on ilmiömäinen nähtävyys, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maailmanhistoriaan ja eri kulttuurien aarteisiin. Museon kokoelmat ja vaihtuvat näyttelyt lumoavat kävijät ja tarjoavat unohtumattoman matkan menneisyyden ja nykypäivän maailmoihin.+

Vastaa