Westminster Abbey

Westminster Abbeyn historian katsaus

Westminster Abbey on yksi Lontoon tunnetuimmista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä. Sen historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse ja se on ollut merkittävä osa Britannian kuninkaallista perinnettä. Abbey sijaitsee Westminsterissä, Lontoon keskustassa, ja se on toiminut monien kuninkaallisten hautapaikkana.

Abbey perustettiin alun perin Benedictusnunnaluostariksi 900-luvulla, mutta se muutettiin vuonna 1066 kuningaaksi noussut Wilhelm Valloittajan toimesta. Vuonna 1245 alkoi suuri uudistusprojekti, joka johti nykyisen Westminster Abbeyn rakentamiseen. Rakennustyöt jatkuivat vuosisatojen ajan, ja nykyinen Abbey edustaa pääosin goottilaista arkkitehtuuria.

Westminster Abbey on ollut monien tärkeiden tapahtumien näyttämönä. Se on ollut kuningashäiden, kruunajaisten ja valtiollisten seremonioiden keskipiste. Esimerkiksi vuonna 1953 Queeen Elizabeth II kruunattiin Westminster Abbeyssä. Lisäksi Abbey on ollut merkittävässä roolissa monien kuuluisien henkilöiden hautaamisessa, kuten William Shakespearen, Isaac Newtonin ja Charles Darwinin.

Nykyään Westminster Abbey toimii edelleen aktiivisena kirkkona ja sitä pidetään yhtenä Englannin tärkeimmistä uskonnollisista paikoista. Se on myös suosittu turistikohde, jossa käy vuosittain miljoonia vierailijoita ympäri maailmaa. Abbeyn upea arkkitehtuuri ja rikas historia vetävät puoleensa ihmisiä kaikkialta.

Westminster Abbeyn arkkitehtuuri

Westminster Abbeyn arkkitehtuuri on vaikuttava ja monikerroksinen. Sen korkea holvikatto ja massiiviset pylväät luovat vaikuttavan tilan, joka tuntuu melkein ylittävän ihmisen mittasuhteet. Abbeyssa yhdistyvät keskiaikainen goottilainen tyyli ja myöhäisempien aikakausien lisäykset, kuten barokki- ja neoklassinen arkkitehtuuri.

Abbeyn ulkopuolella korostuu goottilainen tyyli, jossa on terävät kaaret ja tukevat pylväät. Julkisivussa näkyy myös paljon yksityiskohtia, kuten koristeellisia veistoksia ja ikkunoita. Monista ikkunoista löytyy upeat lasimaalaukset, jotka kuvastavat Raamatun tarinoita ja historiallisia tapahtumia.

Abbeyn sisällä on valtava pääsalikko, joka on täynnä yksityiskohtia. Sen holvikatto on koristeltu veistoksilla ja goottilaisilla kaariholvilla. Pylväät kannattelevat korkeita katossa olevia holvikaaria, jotka luovat vaikuttavan tilavaikutelman. Sisällä näkyy myös monia alttareita, kappelia ja hautamuistomerkkejä, jotka kertovat Abbeyn rikkaasta historiasta.

Yksi Westminster Abbeyn tunnetuimmista arkkitehtonisista piirteistä on sen kuuluisa roosinikkuna. Roosinikkuna sijaitsee pääsalin päässä ja se on valtava ikkuna, jossa on upeat värilliset lasimaalaukset. Ikkunan yksityiskohtaisuus ja värimaailma ovat vaikuttavia ja niitä on vaikea kuvailla sanoin. Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen osa Abbeyn arkkitehtuuria.

Westminster Abbeyn valtavat piispat

Westminster Abbeyn historiaan on liittynyt monia valtavia piispoja, jotka ovat vaikuttaneet Englannin kirkkoon ja yhteiskuntaan. Yksi tunnetuimmista piispoista on ollut Thomas Becket, joka oli Canterburyssä sijaitsevan Canterburyn katedraalin arkkipiispa. Becket tuli aikanaan tunnetuksi taistelusta kuningas Henrik II:n kanssa kirkon ja valtion vallasta. Becket murhattiin Canterburyssä vuonna 1170 ja hänet myöhemmin kanonisoitiin.

Toinen merkittävä piispa oli John Fisher, joka toimi Henrik VIII:n aikana. Fisher vastusti Henrik VIII:n avioeroa ja uudelleen naimisiin menoa, mikä johti hänen eroonsa kirkosta ja lopulta teloitukseen. Fisherin hauta sijaitsee Westminster Abbeyssä ja hänet tunnetaan marttyyrinä ja pyhimyksenä.

Nykyään Westminster Abbeyn piispanpesti on edelleen merkittävä ja siitä vastaa Lontoon piispa. Piispa vastaa Abbeyn jumalanpalveluksista ja huolehtii sen ylläpidosta ja toiminnasta.

Westminster Abbey on siis paljon enemmän kuin pelkkä historiallinen nähtävyys. Se on katedraalikirkko, pyhäkkö ja hautausmaa, joka on kytkeytynyt läheisesti Britannian kuninkaalliseen ja uskonnolliseen perinteeseen. Abbeyn historia, arkkitehtuuri ja merkkihenkilöt tekevät siitä kiehtovan ja ainutlaatuisen vierailukohteen.

Westminster Abbeyn hautapaikat

Westminster Abbey on yksi Lontoon merkittävimmistä nähtävyyksistä ja se toimii Englannin kuninkaallisen perheen ja monien merkittävien historiallisten hahmojen hautapaikkana. Abbeyn kirkossa sijaitsee useita tärkeitä hautamuistomerkkejä, joista tunnetuimmat ovat kuninkaallisten henkilöiden hautapaikat.

Eräs kuuluisimmista kuninkaallisista hautapaikoista Westminster Abbeyssa on Elizabeth I:n hauta. Tämä Englandin kuningatar hallitsi maataan 45 vuoden ajan ja hänen aikakautensa tunnetaan nimellä ”kultainen aikakausi”. Elizabeth I:n hautamuistomerkki sijaitsee eteläisessä kuorissa, lähellä Westminster Schoolin sisäänkäyntiä.

Toinen merkittävä kuninkaallinen hautapaikka on Kaarle II:n hauta. Kaarle II oli Stuartien kuningassukuun kuuluva Englannin ja Irlannin kuningas. Hänen hautansa sijaitsee pohjoisessa kuorissa, lähellä Henrik VII:n kappelia.

Westminster Abbeyssa sijaitsee myös Englannin kuninkaallisen perheen nykyisten jäsenten hautapaikka. Esimerkiksi kuningataräiti Elizabethin ja prinsessa Margaretin hautapaikat löytyvät Henry VII:n kappelista. Tämän lisäksi Abbeyssa sijaitsevat myös kuningatar Viktorian ja hänen puolisonsa Albertin upeat marmoriset hautamuistomerkit.

Westminster Abbeyn kuninkaalliset tapahtumat

Westminster Abbey on ollut näyttämönä monille merkittäville kuninkaallisille tapahtumille. Kirkko on toiminut kuninkaallisten häiden, kruunajaisseremonioiden ja kuninkaallisten hautajaisten paikkana. Yksi tunnetuimmista kuninkaallisista häistä, jotka ovat tapahtuneet Westminster Abbeyssa, oli vuonna 2011 prinssi Williamin ja Kate Middletonin häät. Tämä upea seremonia keräsi huomattavan määrän katsojia ympäri maailmaa.

Useat Britannian kuninkaalliset kruunajaiset ovat myös pidetty Westminster Abbeyssa. Esimerkiksi kuningatar Elisabet II:n kruunajaiset pidettiin tässä historiallisessa kirkossa vuonna 1953. Kruunajaisissa kruunattiin myös kuningataräiti Elizabeth ja prinsessa Margaret.

Westminster Abbeyssa on pidetty myös monia merkittäviä kuninkaallisia hautajaisia. Esimerkiksi prinsessa Dianan hautajaiset pidettiin täällä vuonna 1997. Tämä tapahtuma keräsi suuren määrän surijoita ja katsojia ympäri maailmaa.

Westminster Abbeyn merkittävimmät nimiäiset

Westminster Abbey on ollut merkittävä paikka myös merkittävien henkilöiden nimiäisjuhlille. Yksi tunnetuimmista nimiäisistä, jotka on pidetty Westminster Abbeyssa, oli kuningatar Elisabet II:n nimiäiset. Elisabet II kastettiin tässä historiallisessa kirkossa vuonna 1926. Nimiäisissä oli läsnä lukuisia kuninkaallisia ja poliittisia vaikuttajia.

Toinen merkittävä nimiäistilaisuus oli prinssi Williamin nimiäiset. Hän on nykyinen Britannian kruununprinssi ja hänen nimiäisensä pidettiin vuonna 1982 Westminster Abbeyssa. Tilaisuudessa olivat läsnä kuninkaallisen perheen jäsenten lisäksi myös monia kuuluisuuksia ja ystäviä.

Westminster Abbeyn kautta on myös kulkenut monien merkittävien historiallisten hahmojen hautajaissaatot. Esimerkiksi Sir Winston Churchillin hautajaiset pidettiin tässä kirkossa vuonna 1965. Churchillin hautajaisiin osallistui monia maailman johtajia ja se oli suuri kansallinen tapahtuma.

Westminster Abbeyn hautapaikat, kuninkaalliset tapahtumat ja merkittävät nimiäiset tekevät tästä historiallisesta kirkosta tärkeän symbolin Englannin ja Britannian historian kannalta. Se on paikka, jossa sekä kuninkaalliset että tavalliset kansalaiset voivat kunnioittaa menneiden aikakausien merkittäviä yksilöitä.

Westminster Abbeyn korkeat holvikatot

Westminster Abbey on yksi Lontoon tunnetuimmista ja historiallisesti merkittävimmistä nähtävyyksistä. Tämä upea goottilainen kirkko sijaitsee Lontoon keskustassa, lähellä Thames-jokea, ja sen korkeat holvikatot ovat todellinen nähtävyys itsessään.

Kirkon holvikatot ovat käsittämättömän korkeat ja vaikuttavat jokaiseen vierailijaan. Ne kohoavat ylös kohti taivasta ja luovat upean akustiikan kirkon sisätiloihin. Kun astut sisään Westminster Abbeyyn, tunnet olevasi pieni ja vaatimaton tämän mahtavan rakennuksen rinnalla.

Holvit ovat arkkitehtonisesti taidokkaasti suunniteltuja ja ne luovat illuusion siitä, että kirkko on vieläkin suurempi kuin se todellisuudessa on. Kävellessäsi pitkin käytäviä ja katsellessasi ylöspäin, et voi olla ihastelematta näiden korkeiden holvikattojen kauneutta ja suuruutta.

Westminster Abbeyn kuuluisimmat muistomerkit

Westminster Abbey on paitsi kaunis kirkko, myös hautapaikka monille historiallisille hahmoille ja kuuluisuuksille. Täällä lepää esimerkiksi Iso-Britannian kuninkaallisia, poliitikkoja, kirjailijoita ja muita merkittäviä henkilöitä.

Yksi Abbeyn tunnetuimmista muistomerkeistä on kuningatar Elisabet I:n hauta. Tämä Englannin kuningatar oli merkittävä hahmo maansa historiassa ja hänen hautansa löytyy Abbeyn Pyhän Neitsyt Marian alttarilta.

Toinen merkittävä muistomerkki on entisen pääministerin Sir Winston Churchillin hauta. Churchill oli eräs maan rakastetuimmista johtajista, jonka johtajuutta arvostetaan vielä tänäkin päivänä. Hänen hautansa sijaitsee Abbeyn Pyhän Paavalin kappelissa, joka on yksi kirkon upeimmista osista.

Westminster Abbeyn merkitys Englannin kulttuurille

Westminster Abbeylla on myös suuri merkitys Englannin kulttuurille. Se on ollut todistamassa lukuisia historiallisia tapahtumia, kuten kuninkaallisia vihkimisiä ja kruunajaisia. Monet Englannin kuninkaallisista, kuten William Valloittaja ja kuningatar Victoria, ovat saaneet kruununsa täällä.

Lisäksi Westminster Abbeyssa järjestetään säännöllisesti uskonnollisia tilaisuuksia, kuten jumalanpalveluksia ja konsertteja. Se on myös suosittu paikka järjestää hautajaisia ja muistojuhlia, ja monet ihmiset ympäri maailmaa tulevat tänne kunnioittamaan menneiden sukupolvien muistoa.

Abbeyn arvo Englannin kulttuurille ei voi olla liioiteltu. Se on symboli maan historiaan ja perinteisiin, sekä kirkkona että hautapaikkana. Monille se on pyhä paikka, jossa he voivat tuntea yhteyden menneisiin aikakausiin ja kunnioittaa niitä, jotka ovat tehneet merkittäviä tekoja maan hyväksi.

Westminster Abbey on todella ainutlaatuinen paikka, joka tarjoaa vierailijoilleen upeat holvikatot, kuuluisat muistomerkit ja merkittävän osan Englannin kulttuuria. Se on paikka, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi ja jokainen vierailu jättää jäljen sydämeen ja sieluun. Jos suunnittelet matkaa Lontooseen, Westminster Abbeyn vierailu on ehdottomasti listallasi oltava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *